De Gesteentetuin

De Gesteentetuin en het daarin gelegen Bezoekerscentrum bieden veel informatie over het ontstaan van stenen en de IJstijd. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien bijeengebracht, die door de gletsjers van de voorlaatste IJstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten.

 

Een bezoek aan het voormalige eiland Schokland begint bij bezoekerscentrum De Gesteentetuin. De gastheren en gastvrouwen vertellen u graag wat er in de omgeving te doen is. Bij hen kunt u ook terecht als u informatie wilt over activiteiten, zoals excursies en rugzakroutes.

 

In De Gesteentetuin maakt u een reis door de tijd. Die reis begint zo'n 200.000 jaar geleden. In de Gesteentetuin is een aantal zwerfkeien te zien, die door de gletsjers van de voorlaatste ijstijd in de Noordoostpolder zijn achtergelaten. In het bezoekerscentrum kunt u een tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook is er informatie te vinden over de geschiedenis en de natuur van Schokland. Kinderen kunnen zich op de kijk- en doezolder vermaken met allerlei spellen en activiteiten.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Elke zaterdag en zondag, tijdens alle schoolvakanties en in de maanden juli, augustus en september elke dag open van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Van november t/m februari van 12.00 tot 16.00 uur geopend.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis toegang

 


0 Recensies over De Gesteentetuin

Hoeveel sterren geef jij De Gesteentetuin?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van De Gesteentetuin te melden