Miramar Zeemuseum

(5/5)  1 recensies

Aanschouw de zee in Miramar Zeemuseum Hoewel je vanuit Drenthe minstens een uur moet rijden om bij de zee te komen, kun je in Vledder naar een zeemuseum. Hier vind je het levenswerk van de excentrieke Jeanne Warners (1899 – 1986), een ‘blauwe dame met een fascinatie voor de zee’. Iedere reis vertrok ze met twee lege hutkoffers naar prachtige bestemmingen, maar eenmaal terug op Nederlandse bodem puilden deze koffers uit met bijzondere schatten. De zeebiologische en cultuurhistorische objecten, die ze verzamelde tijdens haar reizen in meer dan 80 landen, zijn te bewonderen in haar wunderkammer of rariteitenkabinet. In de nagebouwde werkkamer tref je haar hutkoffer, typemachine, tropenhelm en andere persoonlijke bezittingen aan … alsof ze net is teruggekeerd van een van haar reizen.


mevrouw Warners


Jaarlijks meer dan achtmiljoen ton plastic afval in de zee: de zeedieren hebben er de buik vol van. In de indrukwekkende expositie ‘Plasticsoep’ besteedt Miramar aandacht aan de wereldwijde vervuiling van zeeën en oceanen. De expositie is een samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Ervaar de dramatische gevolgen van plastic afval voor mens, dier en milieu. Wat kun jij doen om je plastic footprint te verkleinen?


Voor kinderen is er een spannende speurtocht door het museum. Of kom knutselen met schelpen tijdens onze knutselmiddagen. Miramar Zeemuseum is een van ‘De Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April t/m oktober

Dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur

 

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 13 jaar €7,50

Kinderen 4 t/m 12 jaar €4,50

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Museumkaart en ICOM gratis

 


1 Recensies over Miramar Zeemuseum

(Pagina 1 van 1)

 

"Aanrader"

Henny   -   22-05-2017

22-05-2017

"Aanrader"

Ik vond alles goed


Hoeveel sterren geef jij Miramar Zeemuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Miramar Zeemuseum te melden