Landgoed Nemerlaer

Een kasteel, statige lanen, flink wat stromend water. Landgoed Nemerlaer, verleend haar naam aan de Nemer, de beek die door het landgoed stroomt. Een laar of laer was een open plek in het bos, vrij vertaald betekent Nemerlaer dus een open plek in het bos aan de Nemer. Maar, Landgoed Nemerlaer is vooral kenmerkend vanwege de familiegeschiedenis. Die komt op gang in 1852. Het gebied werd toen gekocht door baron André van den Bogaerde van Terbrugge, de eerste Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant. Het kasteel leek hem een passende behuizing voor zijn zoon Donatus.



Wandelen door een spannende familiegeschiedenis

Donatus heeft geen dag in zijn leven gewerkt. ‘s Avonds verwende hij gasten met de lekkerste wijnen en duurste sigaren. Dat hij hokte met zijn huishoudster Koosje beviel de familie niet. Omgekeerd had hij ook de pest aan hen. Zo erg dat hij bij testament liet bepalen dat zijn neefje pas op zijn 80ste het kasteel mocht gebruiken. Dat was pas in 1964. De familie verkocht het landgoed toen meteen aan Brabants Landschap. Het kasteel was jaren niet onderhouden, net als de omgeving.

 

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Landgoed Nemerlaer

Hoeveel sterren geef jij Landgoed Nemerlaer?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Landgoed Nemerlaer te melden