Kasteel Ruurlo

Kasteel Ruurlo is een kasteel gelegen in het gelijknamige dorp Ruurlo, gelegen in de provincie Gelderland. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Het oorspronkelijke kasteel werd gebouwd in de 14e eeuw en diende als een verdedigingswerk in tijden van oorlog. In de loop der eeuwen onderging het kasteel verschillende verbouwingen en uitbreidingen, waarbij het van een middeleeuws verdedigingskasteel evolueerde naar een meer residentieel landhuis.


Een van de meest opmerkelijke aspecten van Kasteel Ruurlo is de romantische neogotische stijl waarin het werd herbouwd in de 19e eeuw. Deze transformatie gaf het kasteel zijn karakteristieke uiterlijk met torentjes, kantelen en een imposante gevel.In de 20e eeuw werd Kasteel Ruurlo particulier bewoond en diende het als een privéwoning. In 2013 werd het kasteel echter overgenomen door de Hans Melchers Foundation, die het volledig heeft gerestaureerd en getransformeerd tot een museum.


De galzen brug naar het kasteel toe


Tegenwoordig is Kasteel Ruurlo de thuisbasis van Museum MORE | Kasteel Ruurlo, een museum voor modern realisme. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van Nederlandse kunstwerken, met name schilderijen van de 20e-eeuwse kunstenaar Carel Willink. Bezoekers kunnen genieten van zowel de prachtige kunstcollectie als de architectonische pracht van het kasteel zelf.


Bovendien is de omgeving van Kasteel Ruurlo ook zeer aantrekkelijk. Het kasteel ligt te midden van een uitgestrekt parklandschap, dat uitnodigt tot wandelen en verkennen. Het biedt een schilderachtige omgeving en een rustige sfeer waar bezoekers kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid.


Kasteel Ruurlo is een belangrijke historische en culturele bezienswaardigheid in de regio en trekt jaarlijks vele bezoekers. Met zijn combinatie van architectonische pracht, kunst en natuur is het een fascinerende bestemming voor zowel geschiedenisliefhebbers als kunstliefhebbers.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €14,50 p.p.

12 t/m 18 jaar €8,50 p.p.

0 t/m 12 jaar € gratis

CJP €5,50 p.p.

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Kasteel Ruurlo

Hoeveel sterren geef jij Kasteel Ruurlo?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteel Ruurlo te melden