Veenkoloniaal Museum

Het Veenkoloniaal Museum is een betekenisvol cultureel instituut gelegen in Veendam, een stad in de provincie Groningen, Nederland. Dit museum speelt een essentiële rol in het behouden en tentoonstellen van het erfgoed en de geschiedenis van de Veenkoloniën, een gebied dat historisch gezien gekenmerkt wordt door turfwinning, landbouw en industriële ontwikkeling.


De kern van het museum is gewijd aan het tonen van de unieke levensstijl en ontwikkeling van de Veenkoloniën. Bezoekers worden ondergedompeld in het verleden van dit gebied door middel van diverse exposities en verzamelingen. Originele voorwerpen, documenten en beeldmateriaal geven inzicht in de uitdagingen, innovaties en het dagelijkse leven van de mensen die in deze regio woonden en werkten.


Het Veenkoloniaal Museum gaat verder dan alleen het conserveren van objecten. Het biedt ook een dynamisch scala aan evenementen, lezingen en educatieve activiteiten die zowel de lokale bevolking als bezoekers van buitenaf betrekken bij de geschiedenis en cultuur van de Veenkoloniën. Dit maakt het museum niet alleen tot een bewaarplaats van kennis, maar ook tot een ontmoetingsplaats voor mensen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de historische wortels van de regio.


Kortom, het Veenkoloniaal Museum is een waardevolle bron van inzicht en waardering voor de Veenkoloniale geschiedenis. Het biedt een boeiende en educatieve ervaring voor iedereen die meer wil weten over de erfgoedverhalen van dit bijzondere gebied en de mensen die erdoor werden gevormd.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur

Zaterdag t/m maandag van 13:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,00

Kinderen 16-17 jaar €6,00

CJP €3,50

0 t/m 15 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 0 Recensies over Veenkoloniaal Museum

Hoeveel sterren geef jij Veenkoloniaal Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Veenkoloniaal Museum te melden