Huis Zypendaal

Een prachtige 18e-eeuwse buitenplaats in Arnhem. Een mooi huis met bijgebouwen en een tuin in een groen beekdal, omgeven door stromend water. In het park staan kapitale oude bomen en er liggen een aantal bronnetjes.

 


De hoofdverdieping van het huis is als museum ingericht. U kunt het op alle zondagen van het jaar bezichtigen. Op de overige verdiepingen is het centrale kantoor van Geldersch Landschap & Kasteelen gevestigd.

 

Origineel interieur De interieurdecoratie van het huis is deels nog uit de 18e eeuw. Een voorbeeld is de bijzondere marmeren vloer in de gang, waarin een kettingmotief is ingelegd. De hoofdverdieping is ingericht met objecten van de oorspronkelijke inboedel. Daaronder is een collectie familieportretten van de familie Brantsen. Ook het legendarische 'Mannetje van de Zyp' is te zien, een beeldje van een jongen met een drinkkan.



 

Oranjerie en koetshuis Tegenover Huis Zypendaal ligt een fraaie oranjerie, waar voorheen de planten overwinterden. Aan de overkant van een terras staat het koetshuis, waar vroeger de paarden stonden. Beide panden zijn nu in gebruik als kantoor. Tussen de oranjerie en koetshuis ligt een siertuin.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het hele jaar op zondag van 12:00 tot 17:00 uur geopend.

Rondleidingen om 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €10,00

Kinderen 4 t/m 18 jaar €5,00

CJP 12 t/m 18 jaar €3,75

CJP €7,50

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Huis Zypendaal

Hoeveel sterren geef jij Huis Zypendaal?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Zypendaal te melden