Verzetsmuseum Amsterdam

Het dagelijks leven, jodenvervolging, collaboratie en verzet in 1940-45 staan centraal in het Verzetsmuseum. In een decor van nagebouwde straten proef je de sfeer van de oorlogsjaren en ontdek je hoe de bezetting invloed had op het leven van iedereen.

 

Je ziet hoe het verzet en de Duitse onderdrukking steeds sterker wordt. Het begint met symbolisch verzet zoals het schilderen van 'Oranje Zal Overwinnen' of 'Oranje boven' op straat en het stiekem luisteren naar Radio Oranje. Al snel verschijnen de eerste illegale krantjes. Na verloop van tijd wordt het vervalsen van papieren een professionele dagtaak voor het verzet en de hulp aan onderduikers. Het Verzetsmuseum zit bomvol verhalen van mensen in een tijd van moeilijke keuzes. Je vraagt je af: wat zou ik hebben gedaan in die situaties?

 

Verzetsmuseum Junior

In Verzetsmuseum Junior maken kinderen kennis met de meest aangrijpende periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Een verhaal dat belangrijk is en belangrijk blijft.  Stap in een tijdmachine en reis naar Nederland tijdens de oorlog. Ontdek de waargebeurde verhalen van Eva, Jan, Nelly en Henk. Eva is Joods, Jan heeft ouders in het verzet, Nelly zit in de jeugdclub van de Nederlandse nazipartij en Henk komt uit een alledaags gezin.  

 

Vlieg in de cockpit van een vliegtuig naar de verhalen van kinderen in Nederlands-Indië, Suriname en de Nederlandse Antillen. Speel interactieve games en kom alles te weten over voedselbonnen, geheime berichten van het verzet, het vervalsen van persoonsbewijzen, onderduiken en propaganda van de nazi’s.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag 11.00 tot 17.00 uur

 

Gesloten op 1 januari, 27 april en 25 december.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,00

Van 7 t/m 16 jaar €6,50

Familieticket €28,-

T/m 6 jaar gratis

Studenten en CJP €6,50

Museumkaart gratis

ICOM-pas gratis

Stadspas Amsterdam gratis

I amsterdam City Card gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Verzetsmuseum Amsterdam

Hoeveel sterren geef jij Verzetsmuseum Amsterdam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Verzetsmuseum Amsterdam te melden