OERmuseum

Beleef de OERtijd in het OERmuseum! Bij binnenkomst in het karakteristieke Schultehuis in Diever sta je direct oog in oog met een imposante mammoet en haar jong. Een knipoog naar het verre verleden toen de mammoet hier in de omgeving leefde, blijkt uit gevonden botresten. Eenmaal binnen maak je een ontdekkingsreis door de verschillende tijdperken, vanaf de laatste ijstijd en de neanderthalers tot in de brons- en ijzertijd. Veel van de archeologische vondsten komen uit de directe omgeving en laten zien hoe de mensen woonden, leefden en werkten in onze OERprovincie. Diorama’s, filmpjes en interactieve spelelementen zorgen voor een ware beleving voor jong en oud.


Beleef de oertijd


Maar wat is archeologie en wat doet een archeoloog. Welke moderne technieken worden gebruikt en hoe moet je archeologische vondsten interpreteren. Letterlijk onder de grond in de oude kelder van het Schultehuis vind je de expositie over het werk van de archeoloog.


Speuren in de oertijd. Verkleed je als rendierjager, bouw een hunebed, doe een opgraving en kijk hoe een prehistorische bronsoven werkt. Of maak een speurtocht door het museum. Vanaf 12 jaar kun je ook mee met de OERwandeling naar de hunebedden. Het OERmuseum is een van ‘De Schatkamers van Zuidwest-Drenthe’.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Vanaf april 2020 weer geopend

Dinsdag t/m zondag van 13:30 tot 17:00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,-

Kinderen 6 t/m 12 jaar €4,- 

Kinderen 0 t/m 5 jaar gratis

 


0 Recensies over OERmuseum

Hoeveel sterren geef jij OERmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Mis deze activiteiten niet tijdens de Nationale Museumweek 2022

De Nationale Museumweek is dit jaar van 4 t/m 10 april. Het perfecte moment om met de hele familie weer is een museum te bezoeken dus. Op zoek naar een leuk museum? Bekijk dan dit blog!

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van OERmuseum te melden