Open tuinen Midden Brabant

Vindt u het ook zo leuk om tuinen te bekijken? Maak dan deze prachtige route langs zeven open tuinen. Dat kan met de auto, de fiets of zelfs te voet..... maar dan moet u wel flink door stappen.


Sinds 2005 stellen een aantal bevlogen tuiniers in Midden-Brabant hun prive-tuin open voor tuinliefhebbers. Door de jaren heen zijn er tuinen afgevallen en nieuwe tuinen toegevoegd. De tuinen zijn allen verschillend van opzet en grootte en vaak door de tuineigenaren zelf ontworpen en aangelegd. Hier wordt getuinierd met passie en plezier en u bent welkom om mee te komen genieten.



Tuin De Dwerg

Aan de rand van Drunen ligt de tuin van Corrie en Paul Giesbers. De naam van de tuin komt van het watertje “De Dwerg” dat in vroeger jaren zorgde voor de afwatering van het natte veengebied. Eerder heeft hier het boerderijtje van opa gestaan en later is de grond in gebruik geweest als tuinderij. Corrie en Paul kregen de kans om op deze oude familiegrond te gaan wonen en een tuin aan te leggen. Het zonnige terras achter het huis is in de zomer de plek voor een mooie collectie kuipplanten. Vandaar uit ontdek je de lange smalle tuin, met zijn diverse tuinkamers. In de gehele tuin zijn bijzondere heesters en bomen geplant. Soms worden die als leiboom gevormd, want in een smalle tuin moet je je wel eens beperken. Deze tuin is 1000 m2 groot.


Groenhoven

De tuin (1850 m2) ontworpen door “Peppelhoeve” ligt midden in het centrum van het dorp. De 3 lindebomen verbergen het dertigerjaren huis, een gemeentelijk monument. Achter het huis ligt als een groene oase de tuin van Albert en Janneke Pols, omringd door oudere inheemse bomen, zoals linden, berken, rode beuk, sparren en dennen, aangevuld met haagbeuk en groenblijvende klimop en laurier. Met lange zichtlijnen en mooie bestrating is een serene sfeer gecreëerd. De persoonlijk gekozen kunst is op een smaakvolle manier ingepast in de tuin. Groenhoven is een uitgestrekte groene tuin waar u in het centraal geplaatste riet-gedekte paviljoen kunt genieten van het groen en de vogels.


Kwekerij Struijk

In 2010 is de kleinschalige “Boomkwekerij Struijk” opgericht uit liefhebberij voor een selectie Hortensia's, bloeiende heesters en vormbomen. Boomkwekerij Struijk ligt in het landelijke buitengebied aan de westrand van Sprang-Capelle Sinds de zomer van 2013 heeft de kwekerij ook een uitgebreid assortiment vaste planten en siergrassen te koop, veelal anders dan je bij een gemiddeld tuincentrum tegenkomt. Soorten die zich in de afgelopen jaren hebben bewezen in bloeitijd en gezondheid. Rondom het recent verbouwde woonhuis ligt een sfeervolle witte tuin. Verder op het erf en bij de kwekerij zijn een aantal royale voorbeeldborders aangeplant met mooie combinaties van vaste planten. 


De Tuynkamer

Lopend door de poort, wandelt u over de oude kasseitjes langs de grote potten met Agapanthus, de trots van Peter en Anne Marie van Woensel. Daarna ontvouwt deze liefhebbers tuin (2700 m2) zich in al zijn pracht. De borders in fraaie kleurencombinaties draperen zich langs het gazon en u waant zich in een Engelse cottagetuin. Bijzondere bomen geven structuur en hoogte aan de tuin. De diverse hagen verbergen geheime “tuynkamers”: een rozentuin, de vijvertuin, de stille grijze tuin, de vlammende border en een blauw- gele tuin. Rust tenslotte uit in het romantische rozenprieel of de Victoriaanse orangerie en geniet van het uitzicht....


Ons Buiten

Achter de typische Brabantse boerderij heeft de fam. van den Hout een bijzondere tuin aangelegd. Als u binnenkomt door het poortje naast het huis valt als eerste natuurlijk de grote vijver op die zich in volle glorie toont. Dicht bij het huis de rotstuin en de kruidentuin. De bloeiende borders lokken u verder de tuin in en via het wandelpad dat zich tussen de bomen doorslingert komt u op het terrasje aan het water. Tijdens de wandeling vallen de bijzondere bomen en struiken op die overal geplant zijn in de meer dan 1 ha. grote tuin. En dan, een beetje verscholen, ligt de heidetuin. Compleet met een vennetje, berken en grove dennen


Hof ‘t Einde

De voortuin bij het enkele jaren geleden opnieuw gebouwde huis is rustig gehouden, met taxusbollen en andere groen-blijvende heesters. Achter het huis toont zich de tuin met zijn diverse kleurige borders, geurige rozen, de vijver en natuurlijk de grassenborder die in het najaar voor spektakel zorgt. De strak geknipte hagen en poorten van beuk omlijsten de diverse doorkijkjes naar een mooi tuinbeeld of het landschap. Bijzondere al volwassen bomen, nog stammend uit de oude tuin, geven rust in deze 5000 m2 grote tuin. Beppie en Tiny van Esch hebben heel hun hart in de tuin gelegd en dat zie je.


Tuinen Het Witte Kasteel

Sinds september 2015 is Het Witte Kasteel in Loon op Zand begonnen aan een nieuwe start. Het kasteel is grondig gerestaureerd en bij het kasteel is op het landgoed door een groep vrijwilligers een kruiden-, moes- en bloementuin aangelegd alsmede een rosarium en hoogstamfruit-boomgaard. De tuinen zijn iedere zondag tijdens de openingstijden van dagcafé ‘Het Koetshuis’ gratis te bezoeken.


 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

De tuinen zijn op de onderstaande dagen van 10.00 tot 17.00 uur geopend

Stinzenplantendagen: 13 maart en 10 april

Bollenweekend: 23 en 24 april

Voorjaarsdag: 26 mei van 

Zomerweekend: 2 en 3 juli 

Nazomerweekend: 27 en 28 augustus  



N.B. niet alle tuinen zijn open tijdens alle open dagen. Ook zijn sommige tuinen voor groepen op afspraak geopend.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree en consumptie: €2,50 p.p.p.t.


Let op: er is geen pinautomaat aanwezig


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Open tuinen Midden Brabant

Hoeveel sterren geef jij Open tuinen Midden Brabant?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Open tuinen Midden Brabant te melden