Museum Zandverhalen

Bij de Havenkade in Elburg is iets heel gaafs te zien: met meer dan 4000 m³ zand op een oppervlakte 5000 m² tref je prachtige zandsculpturen. Historische verhalen over boten en bijbels komen tot leven dankzij beeldhouwwerken, botters, tientallen sluisdeuren en duizenden jaren oude olijfbomen. Zandverhalen is een culturele parel in Elburg: ontdek Bijbelverhalen in zand!


Jona gemaakt als zandsculptuur in Museum Zandverhalen


Zandverhalen is een van ‘s werelds grootste zandsculptuurtentoonstellingen. Het is gevestigd in de historische blikfabriek aan de haven van het pittoreske Elburg. Nadat de blikfabriek in verval was geraakt en dreigde te worden afgebroken, kwam Aad Peters in 2017 met een buitengewoon concept. De fabriek werd gekocht en onder zijn leiding transformeerde de historische hallen in veertien maanden tijd naar een van de grootste indoor zandsculptuurtentoonstellingen ter wereld. De expositie wordt inmiddels niet alleen geroemd om zijn verbluffende zandsculptuurtaferelen, maar ook om de bijzondere objecten die, samen met de beelden, de expositie tot een hoogstaand cultureel uitje maken.


Zandverhalen brengt prachtige verhalen uit de Bijbel, en herkenbare vertellingen uit de culturele geschiedenis van Nederland, levensgroot in beeld. De expositie vertelt niet alleen over Adam en Eva, Jona en de walvis en Jezus, maar ook over het ontstaan van het vroegere christendom in Europa en het Nederland van vroeger. De mooie vertellingen, prachtige decorstukken en grote hoeveelheden zandkunst, maken een bezoek aan Zandverhalen dan ook tot een onvergetelijke ervaring.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €18,50 p.p.

Studenten €16,50 p.p.

Kinderen €14,50 p.p.

Familieticket (2 volwassenen + 2 kinderen t/m 14 jaar) €60,00 p.p.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Zandverhalen

Hoeveel sterren geef jij Museum Zandverhalen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Zandverhalen te melden