Kasteeltuinen Arcen

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de eeuwse kasteel.

 

De tuinen variëren in grootte en stijl. Zo zijn er grote tuinen zoals het barokke Rosarium met meer dan 8.000 rozen, een subtropische kas maar ook een Acertuin met een bijzondere collectie Japanse Esdoorns, een Rododendrontuin en een bordertuin. Maar er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin waar getoond wordt hoe men zelf op een klein oppervlak groente kan verbouwen.

 


Het omgrachte kasteel is gelegen op een historische buitenplaats met een Koetshuys en een Poortgebouw. Het kasteel heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht met meubelen en schilderijen, hier beleeft men de geschiedenis van Kasteel Arcen. De kamers op de Bel-etage dienen als expositieruimte voor gethematiseerde bloemsierkunst met wekelijks wisselende thema’s. Op de Van Gelder etage vinden regelmatig tentoonstellingen plaats.

 

Naast een bezoek aan de tuinen kunnen de bezoekers van het park ook genieten van diverse activiteiten. Er worden regelmatig roofvogeldemonstraties gehouden, in het kasteel is een wisselende tentoonstelling en in de weekenden is er vaak livemuziek. Dagelijks geven vrijwilligers gratis rondleidingen aan de bezoekers.

 


Ook de jongste bezoekers kunnen zich uitstekend vermaken in het park. De Bergtuin beschikt over een groot speelstrand met een vlot en een 21-holes midgetgolf baan. Er is ook een speurtocht die door het gehele park loopt. In juli en augustus hebben kinderen gratis entree!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

24 maart t/m 6 november

Dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €15,00

Kinderen 4 t/m 17 jaar €7,50

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Groepen vanaf 20 pers. €12,50

Parkeren €4,00

 


0 Recensies over Kasteeltuinen Arcen

Hoeveel sterren geef jij Kasteeltuinen Arcen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kasteeltuinen Arcen te melden