Memorial 40-45 Kapelle

Een vaak over het hoofd gezien, maar belangrijk hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog betreft de gebeurtenissen tijdens de meidagen van 1940 en de daaropvolgende oorlogsjaren, waarin duizenden Franse militairen op Nederlandse bodem hebben gevochten. Velen hebben hun leven gelaten in en rond Kapelle, evenals op andere plaatsen in Zeeland en elders in het land. Op het Frans Militair Ereveld, op loopafstand van het Memorial 40-45 Kapelle museum, rusten meer dan 200 van deze militairen. Dit ereveld is uniek als het enige Franse ereveld van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, waardoor het een bijzondere plek is. Het monument draagt de namen van meer dan 600 gesneuvelde militairen.


Leer over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog


Door middel van de collectie in het museum vertelt Memorial 40-45 de aangrijpende en vaak persoonlijke verhalen van de Franse soldaten in Nederland. Ook belichten ze de verhalen van de inwoners van het dorp Kapelle die hen hebben gekend, en schetsen ze de opmerkelijke geschiedenis van het Franse Ereveld. Het doel is om te leren van het verleden en zo bij te dragen aan een vreedzame toekomst.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het museum is van april t/m oktober op zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur open. Daarnaast kunt u het op andere dagen en buiten deze periode bezoeken op afspraak


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

€3,00 per persoon inclusief gratis rondleiding (1 tot 1,5 uur)

Kinderen tot 6 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Memorial 40-45 Kapelle

Hoeveel sterren geef jij Memorial 40-45 Kapelle?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Memorial 40-45 Kapelle te melden