Hunebedcentrum

(4/5)  1 recensies

Waan jezelf in de prehistorie, de tijd van je vroegste voorouders, in het vernieuwde Hunebedcentrum. Op steenworp afstand van het grootste hunebed liggen de verhalen voor het oprapen, kom interactief in contact met de hunebedbouwers. Ben je nieuwsgierig naar het leven van de hunebedbouwers, met deze nieuwe expositie geniet je volop. En buiten, in het Oertijdpark, sta je oog in oog met de oermens. Lang, lang geleden komt hier in Borger ineens wel hl dichtbij.

 Dichterbij de oermens kom je niet

In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum beleef je de tijd van de hunebedbouwers. Vlakbij het grootste hunebed, dat met die reusachtige stenen het topstuk van de hunebedbouwers is. Om te weten te komen hoe deze stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoek je de poort van Hondsrug UNESCO Geopark.
Hier vind je de 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied. Om de prehistorie echt te ervaren, bezoek je het Oertijdpark. Beleef hier in de buitenlucht de vroegste mens, ontdek grafheuvels en veenwegen voordat je het prehistorische dorp in wandelt. Hier zijn s weekends en in de schoolvakanties oermensen aanwezig, die je onderdompelen in hun eenvoudige bestaan. Laat de vonk overslaan, zie hoe je vuursteen bewerkt en ruik de geur van prehistorisch koken. Bezoek tot slot ook de grootste keientuin van Nederland.

 Hunebed met de hoofdletter H

Het topstuk van de prehistorie, het beeldmerk van Drenthe, dat is het grootste hunebed zonder twijfel. En van de 52 hunebedden in Drenthe, majestueus in omvang en vol mysterie. Het hunebed is gebouwd omstreeks 3400 voor Christus, is dus zon 5400 jaar oud en is zon tweentwintig meter lang. Pas als je er voor staat, kom je erachter hoe groot en indrukwekkend dit grafmonument is. De overblijfselen van een belangrijke plek voor de hunebedbouwers gebouwd met grote zwerfkeien. Verplaats je eens in dit enorme werk van het trechterbekervolk. En van de oudste grafmonumenten van Nederland vraagt om eerbied en prikkelt de fantasie.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen 12,50

Jeugd 4 t/m 11 jaar 6,50

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Vrienden van het Hunebedcentrum gratis

Museumkaart gratis

CJP 10,-

 1 Recensies over Hunebedcentrum

(Pagina 1 van 1)

 

Hendrik   -   27-11-2015

27-11-2015

Een prachtig museum met leuke interactieve bezigheden voor jong en oud. Zo kun je een steen verplaatsen zoals mensen dat vroeger deden, een echt Hunebed beklimmen, leerzame spelletjes op computers doen en meer. Na afloop nog even lekker wat gegeten en gedronken in het restaurant. Kortom, zeker een aanrader voor jong en oud.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Hunebedcentrum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Dagje uit in de vakantie? Mis deze kortingen niet!

De vakantie is de tijd om er op uit te trekken met de hele familie. Natuurlijk wil je niet teveel betalen. Daarom hebben we hier een aantal uitjes voor je verzameld met kortingen.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Hunebedcentrum te melden