Museum Rotterdam

Helaas is bekend geworden dat Museum Rotterdam de helft minder aan subsidie zal ontvangen dan in de vorige cultuurplanperiode. Het gevolg is dat de vestiging in het Timmerhuis per 1 december 2020 is gesloten. De vestiging aan de Coolhaven blijft geopend.


Klik hier voor meer informatie:  Museum Rotterdam '40 - '45 NUMuseum Rotterdam heeft twee vestigingen: één in het Timmerhuis en één aan de Coolhaven. De hoofdlocatie, in het Timmerhuis, is het museum van de stad. Het bevindt zich midden in het centrum, waar het hypermoderne glas en staal van het wereldberoemde architectenbureau OMA samen komt met het beton en baksteen van wederopbouwmonument het Timmerhuis.

 

Hier vertellen historische stukken en nieuw erfgoed in onverwachte combinaties het verhaal van Rotterdam en de Rotterdammers – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool.

 

De tweede vestiging staat volledig in het teken van de Tweede Wereldoorlog en het bombardement van mei 1940. Klik hier voor meer informatie over Museum Rotterdam '40 - '45 NU

 

 


0 Recensies over Museum Rotterdam

Hoeveel sterren geef jij Museum Rotterdam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Rotterdam te melden