Museum Nienoord

Sinds 1958 biedt het prachtige landgoed Nienoord onderdak aan Rijtuig Museum Nienoord. Museum Nienoord is een 19e- eeuwse Groninger buitenplaats van allure, met een unieke collectie rijtuigen van nationaal belang. Het complex dateert oorspronkelijk uit 1524. Ervaar de geschiedenis in Ridderzaal, knechtenkamer, koetshuis en paardenstal.

 

Het museum is gevestigd in een monumentale borg met bijgebouwen en borgtuin. De luisterrijke historie van de borg en zijn vroegere bewoners wordt op speelse wijze getoond in de expositie Verborgen Verhalen. Bijzondere animatiefilmpjes voor jong en oud brengen het verleden tot leven. De bezoeker maakt zo kennis met de rijkdom die er eens op Nienoord was, maar ook met de roerige tijden, de oorlogen en de persoonlijke drama's.

 

De rijtuigexpositie Bestemming Bereikt toont in beeld, geur en geluid de uitdagingen van het reizen per rijtuig in de 19e eeuw. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van het wegverkeer zien en de voorlopers van de auto en de tram. Bezoekers kunnen een rit maken in een rijtuig met het interactieve men-spel. Een bezoek aan de 17e-eeuwse schelpengrot vlak naast de expositiehal is ook zeker de moeite waard.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April tot november

Dinsdag t/m zondag 11:00 en 17:00 uur 

November tot april

Vrijdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:30 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 15 jaar €7,50

Kinderen 8 t/m 14 jaar € 3,50

Kinderen t/m 7 jaar gratis

Museumkaart gratis

Groep vanaf 10 personen €6,75 p.p.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 0 Recensies over Museum Nienoord

Hoeveel sterren geef jij Museum Nienoord?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Nienoord te melden