Dagje uit naar de leukste Vogelparken van Nederland

In Nederland zijn heel leuke Vogelparken. Maar wat zijn de leukste en wat is er allemaal te zien en doen? Wij zetten ze voor jou op een rij!

 

Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn

Waarom is een flamingo roze? Hoeveel weegt de kleinste kolibrie? En wat is de grootste vogel ter wereld? Kom het zelf uitvogelen in Vogelpark Avifauna. Voer zelf de honingpapegaaien en kijk bij het voeren van de pinquins. De unieke vogelshow mag je zeker niet missen! Vogels vliegen rakelings over het publiek op hun prooi af. Ondertussen vertellen de verzorgers leuke weetjes over deze vogels. Je laatste beetje energie kun je kwijt in de grote speeltuin. Hier vind je diverse glijbanen, klim en klauter toestellen en spannende attracties.

 

Zelf de Lori's voeren in Vogelpark Avifauna

 

 

ZOO Veldhoven

Dit vogelpark was vroeger bekend onder de naam Papegaaienpark. Inmiddels is het park opnieuw geopend en onder een nieuwe naam: ZOO Veldhoven! Zowel gevleugelde als ongevleugelde dieren hebben een onderkomen gekregen dat zoveel mogelijk is aangepast aan de natuurlijke leefomgeving van het dier.

 

Prachtige roze Papegaai in Zoo Veldhoven

 

 

Vogelpark Ruinen in Ruinen

In vogelpark Ruinen vind je een unieke populatie Nederlandse weide-en wadvogels. Zo krijg je de kans onze eigen Nederlandse vogels eens op je gemak te bekijken in vogelkooien, waarbij de natuurlijke omgeving zoveel mogelijk wordt nagebootst. De wulp, grutto, tureluur, kluut, kievit en scholekster zijn allen te bezichtigen. De wandelpaden lopen direct langs de vogelkooien waardoor je alles goed kunt bekijken.

 

De prachtige witte uil bij Vogelpark Ruinen

 

 

Vogelpark de Lorkeershoeve in Lutten

Op het vogelpark van bijna twee hectare staan vele volières, een echte roofvogelburcht en er zijn wel 120 verschillende soorten vogels te zien. Voor de volières hangen kaartjes met informatie en leuke wetenswaardigheden over de vogels. Voor kinderen is er een speeltuin met meerdere glijbanen en klimrekken, een duoschommel, een draaischijf, een wipkip en speelolifant waar ze zich heerlijk kunnen uitleven.

 

Vijver burcht Vogelpark de Lorkeershoeve Oehoe bij vogelpark Lorkeershoeve


 

 

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Alhoewel Diergaarde Blijdorp geen vogelpark is hebben ze wel een verscheidenheid aan vogels. En zelfs een eigen vogelshow! Een paar keer per dag kun je genieten van de mooie en leerzame show en de diverse vogels van dichtbij bekijken. Terwijl de verzorgers je de leukste weetjes bijbrengen.

 

Gier tijdens vogelshow Diergaarde Blijdorp
Reacties op "Dagje uit naar de leukste Vogelparken van Nederland"

jan & martha broekema schreef:

15-04-2024

Vogelpark Ruinen

Een gezellig klein park met mooie vogels dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.
jan & martha broekema

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.