Diergaarde Blijdorp

(3.7/5)  17 recensies

Ga op ontdekkingsreis in Diergaarde Blijdorp langs allerlei leuke, vreemde en bijzondere dieren. Zo sta je ineens oog in oog met een tijger, kijk je in de mooie ogen van een giraffe of sta je neus aan neus met een ijsbeer.

 

Ben je een waterrat en niet bang voor haaien? Duik dan zonder snorkel en duikbril in het Oceanium. Wandel over de zeebodem en langs kustgebieden in het Oceanium. En kijk diep in de ogen van een haai, zeeschildpad of barracuda met zijn scherpe tandjes... Ook ontmoet je in het Oceanium koningspinguins, haringen, zeeotters en zeeleeuwen.

 

Nog meer energie? Leef je eens flink uit in de meerdere leuke speeltuinen. Roets van glijbanen, schommel zo hard je kunt of klim en klauter in de mooiste en hoogste klimtoestellen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks van 9:00 t/m 18:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassene €22,00

Kinderen van 3 t/m 12 jaar €17,50

Begeleiders gehandicapte  €12,00

Baby en peuters 0 t/m 2 jaar gratis

 


17 Recensies over Diergaarde Blijdorp

(Pagina 1 van 2)

 

"Blijdorp.....ik word er verdrietig van"

Brenda   -   23-04-2019

23-04-2019

"Blijdorp.....ik word er verdrietig van"

Een dag in Blijdorp geweest. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb de hele dag met gemengde gevoelens rondgelopen. Echt een blij gevoel heb ik er niet gehad. Eerder een droevig gevoel. Ik vond de verblijven van de dieren niet verbijsterend groot, de dieren oogden zeker niet allemaal blij. Bij de tijgers stond er één binnen heel triest tegen een deur te krabben en leek te “huilen”. Deze tijger zag er oud en niet al te fit uit. Bij de vissende katten liep er 1 continu rondjes met een scheve kop, alsof hij een beroerte had gehad of vreselijk last van zijn oor. Pinguins die nooit daglicht zien of de buitenlucht ervaren. Geen van de dieren was actief. Het lag maar te liggen. De vlindertuin was mooi alleen jammer dat er altijd mensen zijn die de vlinders zo nodig moeten aanraken terwijl dat niet mag. Parkieten in een kleine voliere waar ze alleen twee meter van links naar rechts kunnen vliegen. Nee ik word niet blij van Blijdorp.

Lees verder  


"Leuk daagje uit"

Claudia   -   17-05-2018

17-05-2018

"Leuk daagje uit"

Genoeg eet en drinkgelegenheid,genoeg baby verschonings toiletten. Oceanium wordt verbouwd en laatste gedeelte wordt slecht aangegeven waar de route verder gaat via buitenom.

Lees verder  


"Het was een beetje rommelig"

Wouter   -   21-06-2017

21-06-2017

"Het was een beetje rommelig"

Diergaarde Blijdorp is één van mijn favoriete dierentuinen. Echter ons laatste bezoek maakte een iets minder goede indruk. Het hele park was wat rommelig. Zo lagen bijvoorbeeld plattegronden die aan het begin van het park uitgedeeld worden op de bodem van de Zeeleeuwen, wat natuurlijk schandalig is van de mensen die dat doen! Er lag veel vuil her en der in het park, wederom schandalig van de mensen die het doen. Maar je weet nu eenmaal dat er mensen zijn die dit doen dus zorgt dat er een team rondloopt die dat opruimt. Verder werdt er op veel plekken gewerkt aan het park. Deze plekken werden met een rood lint en een vuilcontainer afgezet. Ook dat geeft het park geen frisse uitstraling. Wij komen zeker terug maar hopen dan wel dat dit een incidentje was.

Lees verder  


"Niet snel zou ik v weer komen"

Toy van tour   -   02-05-2017

02-05-2017

"Niet snel zou ik v weer komen"

Geen toezicht zoals ik ben geschrokken bij bokito wat is dat beest ongelukkig. Schreeuwende kinderen ik heb er wat van gezegd tegen de ouders. Al ken bokito naar binnen dit mag niet gebeuren.ook bij andere dieren gillende kinderen. Niet normaalmeer dus meer toezicht vooral bij bokito. Vond het zo erg en vind de vetblijven erg klein van de olifanten enz... nee niet de blijdorp van vroeger.en teveel speeltuinen het is een dierenpark geen kinder speelplaats. Ik heb niet genoten en zeker niet van de gorillas wat ik altijd wel kon waarderen.schandelijk vind ik het nu.doeren raken overstuur van b deze onthandebale kinderen en ouders.

Lees verder  


R. Gijsbers   -   31-10-2016

31-10-2016

Afgelopen week in Blijdorp geweest. Ik ben een dierenfanaat en het deed me erg veel zeer om te zien dat de olifanten veel te klein behuisd zijn. Om die grote kolossen daar op een beperkte ruimte te zien staan vind ik in en in triest. En dan die grote bul in zijn eentje op een veel te klein veldje. Nee dat kan echt niet in mijn ogen. Als er dan zoveel veranderd bij jullie maak dan op zijn minst een groter verblijf voor deze giganten dat verdienen ze gewoon. Er waren dieren bij die voldoende ruimte hadden maar dat gold zeker niet voor de olifanten. Zet ze samen met andere dieren op een savanne zoals bijv. het verblijf van de giraffen dat voor hun samen dan ook moet worden aangepakt. De pinguïn”s hadden ook maar weinig ruimte vond ik . Het oceanium daarentegen vond ik erg mooi en ruim en daar heeft elk dier recht op in elke dierentuin van nederland.

Lees verder  


Oly   -   14-11-2015

14-11-2015

Schitterend park wat steeds vernieuwend. Is


Jules   -   24-06-2015

24-06-2015

Op 23-06-2015 Blijdorp bezocht. Uiterst teleurstellende ervaring. De tuin van Azie was een bouwput. Veel snackhuisjes waren gesloten, Restaurant "de lepalaar" vond ik duur (4,50 voor een broodje van gisteren) en de vloer was smerig. Veel dingen waren kapot of buiten gebruik of in (ver)bouwing Zal wel een tijdje duren voor ik weer ga

Lees verder  


Casper   -   15-02-2015

15-02-2015

Ik ga super vaak naar deze dierentuin toe ik ben gek op dieren en ik heb een abonnement op Blijdorp veel te doen speeltuin is er ook bij goed geregeld en je kan op foto en je kan wat eten en je kan shoppen Bokito vind ik heel gaaf maar giraffen vind ik nog gaver als je moe ben kun je de trein nemen van het park ze hebben ook kranten waar patat in zit ook goed aan kleine kinderen gedacht er staan bougies in giraffen en kangaroo's leuk om te bezoeken.

Lees verder  


Paul   -   24-10-2014

24-10-2014

1 á 2 keer per jaar brengen wij een bezoek aan Diergaarde Blijdorp. Wij bezoeken deze dierentuin met name zo vaak omdat het slecht 30 minuten rijden is. Maar dat is zeker niet de enige reden. Blijdorp is constant in ontwikkeling. Het is erg leuk om elk jaar weer de veranderingen te zien die het park is ondergaan. Zo werken ze nu aan een compleet nieuw tijger verblijf wat erg mooi lijkt te gaan worden. Is niet heel lang geleden de vlindertuin geopend en hebben ze nu een leuke kleine binnenspeeltuin geopend. Echter vind ik het wel jammer dat de reptielen voorheen op die plek verdwenen zijn. Al met al vind ik Diergaarde Blijdorp echt een heel leuke dierentuin en ik kan niet wachten wat voor nieuws we volgende keer allemaal weer te zien krijgen.

Lees verder  


Bob   -   21-07-2013

21-07-2013

Ik heb als hobby het bezoeken van dierentuinen in binnen- en buitenland en tot mijn schaamte was ik nog nooit in Blijdorp geweest. Wat jammer dat er van zo'n mooi terrein zo'n schamele dierentuin is gemaakt. Terwijl je in het park bent hoor je voortdurend de brommertjes knetteren buiten het park, en de treinbaan die er dwars doorheen loopt draagt ook niet echt bij aan de rust. En kan iemand mij vertellen waarom er gewoon bouwpuin in het giraffenverblijf ligt, en op sommige plaatsen in het park? Jammer, jammer. Blij-dorp? Hoe komen ze aan die naam?

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Diergaarde Blijdorp?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Dagje uit naar de leukste Vogelparken van Nederland

In Nederland zijn heel leuke Vogelparken. Maar wat zijn de leukste en wat is er allemaal te zien en doen? Wij zetten ze voor jou op een rij!

Lees verder...

 

Pasgeboren olifantje in Blijdorp krijgt naam

In Diergaarde Blijdorp is een Ijsbeer tweeling geboren

Nieuw in Diergaarde Blijdorp: Binnenspeeltuin Biotopia

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Diergaarde Blijdorp te melden