Dierentuin Artis, wat wij ervan vonden

Tijdens ons bezoek aan Dierentuin Artis liepen wij langs een enorm rij zo de dierentuin binnen. Hoe wij dit deden en wat wij van deze klassieke dierentuin vonden vertellen we hier.

 

Wij liepen zo langs de enorme rij

Dierentuin Artis entree

Wij hadden geen rustig weekend uitgekozen. Massaal ging heel Nederland fijn uit naar de dierentuin. Daarbij was het ook nog eens de enige zonnige dag sinds tijden. Dit was allemaal terug te zien in de rij bij Dierentuin Artis en ook bij die van vele andere parken. Gelukkig hadden wij de kaartjes van te voren online gekocht, hierdoor konden we zo doorlopen.

 

Goed verzorgd doolhof

Bij binnenkomst valt direct op dat het park goed verzorgd is. Overal staan mooie bloemen, de struiken zijn netjes gesnoeid en het park maakt een mooie en schone indruk. Maar al gauw kom je bij een punt waar je drie kanten op kan. En wat is nu de goede kant? Het ontbreekt aan een duidelijke looproute, hierdoor had ik steeds het gevoel iets gemist te hebben. Ook konden we niet altijd een route vinden die toegankelijk was voor onze kinderwagen, terwijl ze er achteraf wel bleken te zijn.

 

In het winkeltje bij de entree hebben we terwijl we onze parkeermunt kochten ook gelijk maar een plattegrond gekocht. Hierdoor hebben we, volgens mij, uiteindelijk niets gemist.

 

Prachtige bloemen in het verzorgde Dierentuin Artis Haal natte voeten bij de waterval in Dierentuin Artis

 

Artis Aquarium

We besloten alsmaar rechts aan te houden. Zo kwamen we na de Flamingo’s, en miereneters uit bij het prachtige gebouw Artis Aquarium. Hierbinnen zie je de mooiste, vreemdste en meest bijzondere vissoorten. Ook zijn er opgezette dieren en insecten. En zelfs een reusachtig walvis geraamte.

 

Het mooiste vond ik toch wel de nagebouwde Amsterdamse gracht. Aan detail geen gebrek. Zo was deze voorzien van de geparkeerde auto’s langs de gracht en het vele vuil wat je allemaal in zo’n gracht tegen kunt komen. Maar vooral was de nagebouwde gracht vergezeld met alle vissoorten die ook in de echte Amsterdamse grachten leven.

 

Artis Aquaria

 

Vlindertuinen vervelen niet

Niet heel lang geleden bezocht ik nog Vlinders aan de Vliet en bekeek ik de film “Flight of the Butterflies” in het Omniversum. Nu kon ik weer vlinders gaan aanschouwen, maar deze keer in Dierentuin Artis. En... het verveelt mij nog steeds niet.

 

Ik vind het schitterend om te zien hoe vlinders met sierlijke bewegingen in slowmotion door de lucht bewegen. De natuur in de vlindertuin ziet er prachtig en verzorgd uit en is een genot om doorheen te lopen. Bij de ingang van de vlindertuin kun je een kaart meenemen waarop alle aanwezige soorten vermeld staan. Zo kun je opzoek gaan naar de vele verschillende soorten vlinders en rupsen.

 

Naast de vlindertuin zit een restaurantje. Wanneer je hier gaat zitten kun je door de ramen over de hele vlindertuin uit kijken.

 

Prachtige gele Vlinder in de vlindertuin van Dierentuin Artis Prachtige vlinders in de Vlindertuin van Dierentuin Artis

 

Eten en drinken bij Artis

Op verschillende plekken in het park kun je terecht voor wat te eten en drinken. Wij zijn gezellig gaan lunchen bij het restaurant naast de speeltuin. De kwaliteit van eten was prima en het restaurant netjes. Voor de speeltuin was het iets te druk, toch vonden de kinderen het erg leuk.

 

Speeltuin in Dierentuin Artis

 

Grote diversiteit aan dieren

Er zijn enorm veel verschillende dieren aanwezig in Dierentuin Artis. Uiteraard de bekende olifanten en giraffe. Maar ook verschillende roofdieren als leeuwen en een zwart jachtluipaard, insecten, reptielen en nog veel meer.

 

Wat ons altijd zal bijblijven zijn de wolven! Deze gaven een prachtig concert weg zoals ik dat alleen nog maar in films had gezien. Zie onderstaande video:

 

 

Loslopende apen

Nee ik bedoel niet alle kinderen die in het park loslopen. Ik bedoel echte apen. In het park is namelijk ook een gebouw met loslopende apen, vleermuizen, vogels en een leguaan. Terwijl je rondloopt slingert er in ene boven je hoofd een aap van tak tot tak. Of komt er één een kijkje bij je nemen.

 

Er zijn wel een aantal regels voor het betreden van de ruimte. De mensen die je daarop wijzen lijken enorm van dieren te houden, maar wat minder van mensen. Het ontbreekt ook aan duidelijke vermeldingen op de deuren van wat wel en niet mag. Hierdoor moeten deze mensen iedereen die binnenkomt weer opnieuw wijzen op alle regels.

 

Kom super dichtbij de apen in Dierentuin Artos Mooie vogels met rode kop bij Dierentuin Artis

 

Conclusie

Na ruim 5 jaar niet meer in Dierentuin Artis geweest te zijn hebben wij echt een heerlijke dag beleefd. Doordat we de kaartjes van te voren online hadden gekocht konden we de lange rij overslaan. Van deze enorme rij was in het park trouwens weinig meer te merken. Het park kan de drukte schijnbaar prima aan. In Dierentuin Artis heb je een volle dag plezier en het is leuk voor alle leeftijden.
Reacties op "Dierentuin Artis, wat wij ervan vonden"

jochem schreef:

01-09-2014

Klinkt als een fijn uitje;)

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.