Stadsmuseum Harderwijk

(5/5)  1 recensies

Het Stadsmuseum Harderwijk is een museum gevestigd in de historische stad Harderwijk, gelegen in de provincie Gelderland. Het museum is gewijd aan het tonen en bewaren van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Het museum is gehuisvest in een voormalig 17e-eeuws herenhuis, genaamd het "Marienhof". Het gebouw zelf is al een bezienswaardigheid vanwege zijn historische architectuur en biedt een passende setting voor de tentoonstellingen.


Een kijkje in het museum


In het Stadsmuseum Harderwijk vind je verschillende tentoonstellingen en collecties die de geschiedenis van de stad en de omgeving weergeven. Je kunt er archeologische vondsten bewonderen die dateren uit de tijd dat Harderwijk een belangrijke handels- en visserijstad was. Daarnaast zijn er displays met betrekking tot de maritieme geschiedenis, de visserij, de Hanzeperiode en de ontwikkeling van de stad door de eeuwen heen.


Het museum organiseert ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die verschillende aspecten van kunst, cultuur en geschiedenis belichten. Deze tentoonstellingen kunnen uiteenlopende onderwerpen behandelen, van lokale kunstenaars tot specifieke historische gebeurtenissen. Daarnaast organiseert het museum educatieve activiteiten en evenementen, zoals rondleidingen, lezingen en workshops. Deze activiteiten zijn gericht op zowel volwassenen als kinderen en bieden een interactieve en leerzame ervaring.


Het Stadsmuseum Harderwijk draagt bij aan het behoud en de promotie van de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Harderwijk. Het is een plek waar bezoekers kunnen leren over de stad en de mensen die er hebben gewoond en gewerkt. Het museum is dan ook een interessante bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 10:30 tot 17:00 uur

Zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen € 10,00

Kinderen t/m 12 jaar Gratis

Jongeren 13 t/m 18 jaar € 5,00

Museumkaart gratis

Vriendenloterij VIP kaart gratis

Rembrandtkaart Niet geldig


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Stadsmuseum Harderwijk

(Pagina 1 van 1)

 

"Fraaie presentatie van d collectie. "

Peter   -   24-01-2018

24-01-2018

Trust Score:

Reageer op deze review

"Fraaie presentatie van d collectie. "

Prachtig, mooi gerenoveerd pand. Verzorgde tentoonstelling. Geweldig.


Hoeveel sterren geef jij Stadsmuseum Harderwijk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Stadsmuseum Harderwijk te melden