Museumspoorlijn STAR

(4.5/5)  2 recensies

De Museumspoorlijn S∑T∑A∑R rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein en dieseltreinen tussen Veendam en Musselkanaal.

Het spoor loopt nagenoeg geheel langs de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, en doorkruist daarmee de streek die bekend staat als de VeenkoloniŽn van Oost-Groningen. Met een lengte van 26 km is het de langste museumlijn van Nederland. Een unieke lijn met veel kunstwerken over de vele wijken en kanalen. 

Droom je er al eens van om in een echte stoomlocomotief te kijken? Of wil je eens op de stoel van de machinist zitten? Dat kan in het museum in de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal. In het museum is er ook een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van de spoorlijn. Hoe zag het er vroeger uit? Welke stations waren er allemaal langs de spoorlijn te vinden? Je komt het allemaal te weten in het museum. In de filmzaal draaien regelmatig films over de Museumspoorlijn S∑T∑A∑R

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het museum is alleen op verzoek open. Op rijdagen kunt u informeren bij het loket in Stadskanaal en op werkdagen dat we niet rijden, kunt u toegang vragen via ons kantoor in station Stadskanaal.

 


2 Recensies over Museumspoorlijn STAR

(Pagina 1 van 1)

 

"Aanrader"

schultz   -   30-04-2022

30-04-2022

"Aanrader"

goed is dat het nog bestaat , maar tegenwoordig moet alles sneller,jammer.


"4 van 5 sterren"

Johan   -   17-10-2021

17-10-2021

"4 van 5 sterren"

Dat de S.T.A.R niet elke dag open is


Hoeveel sterren geef jij Museumspoorlijn STAR?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museumspoorlijn STAR te melden