Nationaal Militair Museum

(4.5/5)  2 recensies

Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht (Vliegbasis Soesterberg) staat 100 jaar later het Nationaal Militair Museum. Een indrukwekkend gebouw met een spectaculair dak van 110 x 250 meter en 13 meter hoge glazen buitenwanden. Het geeft de bezoeker een gevoel van ruimte en zicht op de collectiestukken buiten.

 

Ontdek het Arsenaal 

In het Arsenaal zijn alle topstukken uit de Nederlandse militaire geschiedenis verzameld in een spectaculaire vlucht! Xplore is een ruimte in het Arsenaal waar kinderen zélf aan de slag kunnen. Want zelf dingen doen is leuk én leerzaam. Zo kun je er je eigen buskruit maken, vliegen in een F-16 simulator of schakel je vijandelijke tanks uit!


Ontdek het indrukwekkende Arsenaal in het museum

 

Themaruimtes

Naast het indrukwekkende Arsenaal, zijn er 6 themaruimtes waar het verhaal van de krijgsmacht wordt verteld.

 

Om het museum

Park Vliegbasis Soesterberg is een unieke plek in Nederland. Nergens anders vind je een samenspel tussen militair erfgoed, kunst en natuur zoals hier. Ga erop uit en ontdek de basis te voet of op de fiets. Het landschap geeft langzaam zijn geheimen prijs: tussen de bomen vind je ineens overblijfselen uit de militaire geschiedenis of kom je kunst tegen in een bunker. En terwijl u een kopje koffie drinkt, leven de kinderen zich uit op de stormbaan. Wie heeft de snelste tijd?


Ontdek de omgeving met de fiets

 

Tijd om even stil te staan

Bij het NMM is ook ruimte om stil te staan bij al die mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Dat kan in de stiltetuin bij het Luchtmachtmonument , Gedenkteken Luchtvarenden en het Monument der Gesneuvelden meidagen 1940.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €19,50

Kinderen 4 t/m 12 jaar €11,00

Kinderen tot 3 jaar gratis

CJP-pas of studentenkaart €15,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


2 Recensies over Nationaal Militair Museum

(Pagina 1 van 1)

 

"Een fantastische collectie!"

Antoinette   -   13-02-2018

13-02-2018

Trust Score:

Reageer op deze review

"Een fantastische collectie!"

Dit museum geeft een goed overzicht over de militairen. Erg gevarieerd. Mooie opstelling van de vliegtuigen en voertuigen


"Echt een aanrader."

Brenda   -   23-07-2017

23-07-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"Echt een aanrader."

Ik wist tot voor kort niet over het bestaan van dit museum. En ben ook meer geïnteresseerd in de tweede wereldoorlog, en dan vooral de slag om Arnhem. Maar dit museum leek mij wel een bezoekje waard. Nou dat was het zeker. Van een mooie collectie voertuigen en vliegtuigen tot aan medailles van de militairen vanaf de 80 jarige oorlog. Maar ook zijn er verhalen te zien en te horen van onder andere veteranen. Ook buiten is er van alles te zien en te doen. Het is geen museum om in een korte ochtend of middag te gaan bezoeken. Je bent er echt wel wat uren zoet als je alles rustig wilt bekijken. Wij gaan er nog een keertje terug om het nog eens allemaal rustig te bekijken. Echt een aanrader dus.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Nationaal Militair Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Nationaal Militair Museum te melden