Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

 

Hagedis


Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) zien. Met als hoogtepunt en kroon op de tentoonstelling de 7 meter lange Metamorfose III. Deze enorme houtsnede en zijn bijzondere opstelling laat de kijker de Escher koppeling ervaren van eeuwigheid en oneindigheid waardoor tijd en ruimte verenigd zijn tot een organisch geheel.

 

Naast bewonderen kunt u zich hier ook verwonderen. Escher weet jong en oud te boeien met zijn wonderlijke wereld. Het Paleis toont de bekende ‘onmogelijke’ voorstellingen zoals “Dag en Nacht”, waarin vogels uit Hollandse weiden lijken te groeien en “Klimmen en dalen”, waarin rijen mensen in een oneindige lus trappen op- en aflopen. Zijn fantasierijke constructies, die in werkelijkheid onmogelijk gebouwd kunnen worden, zijn een spel van gezichtsbedrog en perspectief.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entreeprijs €12,50

Groepen > 15 personen €11,50 p.p.

Jongeren 13 t/m 17 jaar €9,50

Kinderen 7 t/m 12 jaar €6,50

Kinderen t/m 6 jaar gratis

Studenten op vertoon collegekaart €11,50

ICOM-kaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Escher in Het Paleis

Hoeveel sterren geef jij Escher in Het Paleis?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Escher in Het Paleis te melden