Huis Van Gijn

Het huis aan de Nieuwe Haven 29 werd in 1729 gebouwd in opdracht van Johan van Neurenberg, een rijke regent. Simon van Gijn, zakenman, jurist en verzamelaar woonde hier van 1864 tot zijn dood in 1922. Zijn huis en het merendeel van zijn verzamelingen liet hij na aan de Vereniging Oud-Dordrecht met de opdracht de collecties openbaar te maken en het huis als museum in te richten.

 

Voorwaarde was dat het interieur zo veel mogelijk in tact zou blijven. In 1925 werd het huis opengesteld voor publiek. Naast interieurs uit de 17de, 18de en 19de eeuw beschikt het museum over een collectie kunstnijverheid, een speelgoedverzameling en een grote collectie historieprenten, de Atlas Van Gijn.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €13,00

CJP en studenten €5,00

Kinderen t/m 18 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Huis Van Gijn

Hoeveel sterren geef jij Huis Van Gijn?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Top 10: Populairste dagje uit van 2021

Top 10: Populairste dagje uit van 2021

Ook dit jaar begint Fijnuit 2022 weer met volle moed en natuurlijk met onze bekende top 10 “meest populaire uitjes” competitie. Naast de winnaar van de top 10 is er natuurlijk ook weer een publieksfavoriet en die is gekozen door jou!

Lees verder...

 

Meer artikelen





Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Van Gijn te melden