Huygensmuseum Hofwijck

Het Huygensmuseum bestaat uit twee historische locaties in het centrum van Voorburg. Het museum biedt de bezoekers een ontmoeting met de gevarieerde wereld van geschiedenis, kunst en wetenschap. Van 2000 jaar geleden tot aan het heden, van de klassieke oudheid tot de kunst en wetenschap van de 17de eeuw, en van de moderne wereld van de vrijgevochten prinses Marianne tot aan de cultuur van de 20e eeuw.


De buitenplaats, Hofwijck, in Voorburg stelt twee centrale Nederlandse figuren uit de 17de eeuw centraal: Constantijn en Christiaan Huygens. Met aandacht voor literatuur, wetenschap, geschiedenis, muziek, architectuur en de levenslange band met de Oranjes.


Kasteel van bovenaf


Hofwijck is het geesteskind van Constantijn Huygens (1596-1687), een intrigerende en veelzijdige persoonlijkheid. Als raadsheer van de stadhouders van Oranje en een bedreven beoefenaar van kunst en wetenschap in zijn vrije tijd, vond Constantijn in de harmonieuze omgeving van Hofwijck een toevluchtsoord wanneer hij de drukte en politieke onrust van het Haagse leven wilde ontwijken. De tuin van deze buitenplaats is in 2004 gereconstrueerd volgens het originele ontwerp van Constantijn Huygens uit 1640. Dit ontwerp, gebaseerd op de architectuurtheorie van Vitruvius, legt de nadruk op de harmonie van het menselijk lichaam.


Christiaan Huygens, de zoon van Constantijn, is de grootste wetenschapper die Nederland heeft gekend. Hij ontwierp het slingeruurwerk, ontdekte de ring rond de planeet Saturnus en berekende dat licht zich voortplant in een slingerbeweging. Christiaan Huygens resideerde en werkte gedurende de laatste acht jaar van zijn leven op Hofwijck.


Hofwijck is een fraai bewaard gebleven 17de-eeuws buitenhuis, waarin de Pronkzaal en de 17de-eeuwse keuken de sfeer van die tijd uitademen. Tijdens een rondleiding door het huis kom je tevens de originele ijskelder tegen, die vanwege zijn unieke ontwerp een zeldzaamheid is in Nederland.


Het Huygensmuseum organiseert gedurende het hele jaar diverse activiteiten, naast de vaste en tijdelijke tentoonstellingen. Deze omvatten concerten, lezingen, rondleidingen, museumlessen, workshops, familiemiddagen, presentaties en (vergader-)arrangementen. Geschiedenis, kunst en wetenschap staan centraal in het Huygensmuseum!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Woensdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur

 


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,50

Kinderen 6 t/m 18 €7,50

Kinderen t/m 5 gratis

Museumkaart gratis

CJP/Cultuurkaart €7,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Huygensmuseum Hofwijck

Hoeveel sterren geef jij Huygensmuseum Hofwijck?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Huygensmuseum Hofwijck te melden