Arnhems Oorlogsmuseum

Op 27 mei 1994 opende het Arnhems Oorlogsmuseum voor het eerst haar deuren voor het grote publiek. Wat eens als hobby is begonnen, heeft nu vaste vorm gekregen in een uniek museum, zowel op lokaal als regionaal niveau. Op verscheidene plaatsen in de wereld zijn oorlogsmusea gevestigd waarin collecties zijn ondergebracht die zijn gericht op bepaalde perioden of specifieke gebeurtenissen uit die tijd.

 

Het Arnhems Oorlogsmuseum geeft behalve een algemeen overzicht vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich allemaal in Arnhem en omgeving heeft afgespeeld tijdens de oorlogsjaren. Het doel van dit particuliere museum is om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en een unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

 

Als u het museum binnenkomt, waant u zich direct terug in de tijd. In het museum worden namelijk situaties, zoals die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben voorgedaan, zo nauwkeurig mogelijk gevisualiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de bezetter van toen een blik om de hoek van de deur werpen of kijken hoe de Nederlandse bevolking zich door deze moeilijke tijd heen sloeg in afwachting van de bevrijding. Maar het museum heeft nog veel meer voor u in petto. De medewerkers/vrijwilligers van het museum staan altijd klaar om u persoonlijk rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden. Dit is wat het Arnhems Oorlogsmuseum zo uniek maakt.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,00

Kinderen van 6 t/m 11 jaar €10,00

65+ €10,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


0 Recensies over Arnhems Oorlogsmuseum

Hoeveel sterren geef jij Arnhems Oorlogsmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Arnhems Oorlogsmuseum te melden