Streekmuseum De Roode Tooren

Streekmuseum De Roode Tooren toont een verzameling betreffende de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel. Te zien zijn onder andere een werkende tabakskerverij uit 1894, een kruidenierswinkel (1880/1940), collecties op het gebied van handel en ambacht, religie, brandweer, volkskunst en folklore, vaandels en textiel, archeologie, geologie, een maquette van de stad Doesburg rond 1560 en een schaalmodel van de historische schipbrug.

 

In het museum is een winkel met erfgoedproducten. Veel publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten. Voorts nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies en Ot en Sien-producten, snoep uit grootmoeders tijd, Doesburgse Mosterd, etc. Als u een leuk cadeautje zoekt, is dit zeker de moeite waard. Jaarlijks vinden er ook een aantal exposities plaats in het museum.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis toegankelijk


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Streekmuseum De Roode Tooren

Hoeveel sterren geef jij Streekmuseum De Roode Tooren?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Streekmuseum De Roode Tooren te melden