Het Markiezenhof

Dagje uit Het Markiezenhof

Het Markiezenhof wil zich als modern stadsmuseum profileren en een actieve rol spelen in cultureel en monumentaal Bergen op Zoom. Het stadspaleis waarin het museum is gevestigd is een platform voor kunst, cultuur en erfgoed.


In de Hofzaal en Stijlkamers van het museum maken bezoekers kennis met de geschiedenis van de Heren en Markiezen van Bergen op Zoom. De stad en regio kenden in de loop der eeuwen verschillende belangrijke machthebbers die (permanent of tijdelijk) in het Markiezenhof woonden.


In de Blauwe Zaal van het museum krijgen bezoekers een beeld van de ontwikkeling van Bergen op Zoom van handels- tot vestingstad. Gelegen op het kruispunt van Holland, Zeeland en België, vlakbij de rivier de Schelde, heeft Bergen op Zoom zowel qua handel als voor militaire doeleinden een belangrijke geschiedenis. De tweede verdieping van het Markiezenhof staat in het teken van de geschiedenis van jaarmarkten en kermis.


Ontsnap aan de drukte van het centrum en drink in het Museumcafé op je gemak een kopje koffie, thee of bestel verse gerechten rechtstreeks gemaakt en geserveerd uit onze keuken. Het Museumcafé is te vinden op de begane grond en is gratis toegankelijk. Bij goed weer kun je natuurlijk plaats nemen op het terras in de Franse Tuin of de Kleine Binnenplaats.

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Kinderen 0 t/m 5 jaar gratis

Kinderen 6 t/m 17 jaar & personen met een fysieke beperking €6,50

Vanaf 18 jaar (incl. 65 plus) €13,50

CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) €11,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Hoeveel sterren geef jij Het Markiezenhof ?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Het Markiezenhof te melden