Museum Vekemans

Museum Vekemans voert u in in twee werelden: de wereld van het wassen en strijken en die van de Brabantse klederdracht van vóór 1950 en dan met name de poffer. U ziet een historisch overzicht van wassen en strijken door de eeuwen heen. Een internationaal vermaarde collectie was- en strijkgereedschappen, maar ook een museale collectie schilderijen, prenten, posters en kunstvoorwerpen. De samenstelling van deze collectie is absoluut uniek in de wereld. 
Een museum over de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt de Westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in schilderijen, prenten en tekeningen. Wassen en strijken vertelt niet alleen over het wassen en strijken, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen.


Museum Vekemans heeft daarnaast een unieke collectie van de Brabantse poffer, hét icoon van de Brabantse klederdracht van vóór 1950. De poffer en de kleding geven een mooi inzicht in het leven en werken in het Brabant van 1850 tot 1950. Daarnaast zijn er nog enkele speciale exposities namelijk “’t Brabants volkje”, “het religieus panorama” en “de doopkamer”.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Voor groepen vanaf 8 personen is het mogelijk om een afspraak te maken buiten de openingstijden voor een rondleiding.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree €7,00 p.p.

Kinderen tot 12 jaar gratis

Museumkaart gratis toegang

Rondleiding op aanvraag €15,00 p.p.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


0 Recensies over Museum Vekemans

Hoeveel sterren geef jij Museum Vekemans ?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Vekemans te melden