Andreas Schotel Museum en Wandelroute

In het Centrum van Esbeek vindt u bij het dorpscafé Schuttershof het Andreas Schotel museum. Andreas Schotel werd in 1896 te Rotterdam geboren en is in 1984 op 88-jarige leeftijd overleden. Vanaf zijn veertiende jaar werkte Andreas Schotel als patroontekenaar voor een tapijtfabriek in Rotterdam, waar hij in de jaren 1916 en 1917 een etsklas aan de kunstacademie volgde. Vanaf 1924 bracht Schotel samen met zijn vrouw en twee kinderen de zomermaanden door in Esbeek. Hij verbleef in een klein tuinhuisje in de bossen van “Oranjebond van Orde”. De mens aan het werk in de Brabantse land- en bosbouw was voor hem een voortdurende bron van inspiratie. Zo heeft hij in de vorige eeuw de geschiedenis van de Brabantse landbouw in en om Esbeek in zijn werken weergegeven. Het museum beheert het totale oeuvre aan etsen, aquarellen, goaches en tekeningen van de kunstenaar, dus zowel zijn Rotterdamse werk als het Brabantse werk is in bezit van het Andreas Schotel Museum. Elk kwartaal wordt de expositie in het museum gewisseld. 


De Andreas Schotel Kunst- en Wandelroute

De Andreas Schotel Wandelroute in Esbeek voert langs een aantal prachtige kunstwerken en sculpturen die zijn geïnspireerd op het werk van Andreas Schotel. Ruim 60 jaar lang kwam hij iedere zomer naar zijn vakantiehuisje in Esbeek om te aquarelleren en te etsen. Waarbij hij zijn inspiratie vooral haalde uit de Brabantse natuur, de mensen die er leefden en het afwisselende landschap. Tijdens de wandelingen van 3,5 of 10 kilometer treedt je letterlijk in de voetsporen van Andreas Schotel, een aantal etsen is terug te vinden langs de wandelroute en ook zijn zomerhuisje is te bewonderen. Daarnaast zorgde kunstenaar Hannes Verhoeven ervoor dat sommige werken van Schotel ook als levensgrote sculpturen te bewonderen zijn. De route begint en eindigt in de kern Esbeek in het Andreas Schotel museum onderdeel van het coöperatieve café Schuttershof en loopt o.a. over het gebied van Brabants Landschap en Landgoed de Utrecht, dicht tegen de Belgische grens. De route laat de wandelaar een verrassende combinatie van cultuur en natuur beleven, in een zeer afwisselend landschap met een rijke cultuurhistorie. Het is dan ook niet vreemd dat de wandelroute de afgelopen jaren meermalen nominaties en prijzen in de wacht heeft kunnen slepen, waaronder in 2017 de Brabantse Stijlprijs.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis toegankelijk


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Andreas Schotel Museum en Wandelroute

Hoeveel sterren geef jij Andreas Schotel Museum en Wandelroute?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Andreas Schotel Museum en Wandelroute te melden