Museum Helmond

Kasteelschatten van toen, kunstschatten van nu. In Museum Helmond gaan oude helden hand in hand met nieuwe meesters. Museum Helmond bestaat uit twee bijzondere locaties, het eeuwenoude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal Helmond. Ga mee op reis door de tijd.


Kunsthal Helmond ligt op een steenworp afstand van Kasteel Helmond aan de overkant van de Zuid-Willemsvaart. De Italiaanse architect Adolfo Natalini ontwierp dit moderne gebouw met cilindervormige entree en koperen dak, dat deel uitmaakt van het Boscotondocomplex. Er zijn internationale, tijdelijke tentoonstellingen te zien met kunst en fotografie uit de museumcollecties Mens en Werk en Hedendaagse kunst, aangevuld met bruiklenen. De tentoonstellingen in Kunsthal Helmond zijn verrassend en gevarieerd van thema en altijd verbonden met kunst, fotografie en de mens erachter.


Verkleden als ridder


Voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers is een bezoek aan Kasteel Helmond een leuk en leerzaam uitje. In de grootste waterburcht van Nederland beleef je het eeuwenoude kasteelverhaal. Kasteel Helmond is een kasteel zoals een kind dat kan tekenen, vierkant met op iedere hoek een toren. Het werd ooit gebouwd als een gesloten middeleeuwse vesting in opdracht van de hertog van Brabant. In de eeuwen daarna was het kasteel vooral een chique woonverblijf voor vier adellijke kasteelfamilies. Begin twintigste eeuw werd de burcht verbouwd tot gemeentehuis waar ook de burgemeester zetelde. Nu is het stadskasteel een museum en een populaire verhuur- en trouwlocatie. In de torenkamer aan het eind van de route toont het museum interessante wisseltentoonstellingen. Deze kunst- of historische presentaties verbinden het kasteelverhaal met het heden.


De jeugd heeft de toekomst, ook bij Museum Helmond. Ze betrekken kinderen op jonge leeftijd op actieve wijze bij het tentoonstellings- en activiteitenprogramma. Zo gaan kinderen aan de slag met diverse kasteelgames en leerspellen in het kasteel. Via spannende routes kunnen ze alles over dit kasteel ontdekken en speuren door de keldergewelven. Voor de allerkleinsten is er een kijkspeurtocht. Het kasteel en de kunsthal worden daarnaast vaak bezocht door leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen t/m 3 jaar gratis

Kinderen 4 t/m 17 jaar €6,00 p.p.

Volwassenen €12,00 p.p.

CJP en studenten t/m 25 jaar €6,00 p.p.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Helmond

Hoeveel sterren geef jij Museum Helmond?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Helmond te melden