Museum Het Schip

Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex in de Spaarndammerbuurt, dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School, een stroming in de bouw en sierkunst die zich over heel Nederland uitspreidde. Het museum is gehuisvest in het voormalig schoolgebouw dat onderdeel is van Het Schip. De vaste expositie Verbeelde Idealen toont de opkomst van de woningbouwverenigingen en de Amsterdamse School als stijlfiguur in de bouw en sierkunst. Daarnaast zijn er wisselexposities. De rondleiding Rondje Schip geeft uitleg over de stijlkenmerken van het gebouw, een bezoek aan de krotwoning, het voormalig Postkantoor en de Museumwoning. 



Rondleiding rondom en in Museum Het Schip


Elk uur vertrekt er een rondleiding onder leiding van een gids, rondom en in het gebouw. Deze start bij een nagebouwde 19e eeuwse krotwoning waar u meer hoort over het leven in krotten en sloppen voordat de woningwet werd aangenomen. Hierna bezoekt u onder andere het Postkantoor en de museumwoning binnen het woningbouwcomplex. Toegang tot de rondleiding is gratis op vertoon van uw entreebewijs. 
Ook bieden wij de mogelijkheid om twee uitgebreidere themarondleidingen te volgen, waarbij de focus ligt op de geschiedenis van de sociale huisvesting in de Spaarndammerbuurt of de vormentaal van Michel de Klerk.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur

Rondleidingen op het hele uur.


Gesloten op:

Koningsdag, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Regulier €15,00

Museumkaart gratis

Student/CJP €3,75

Kinderen 0 t/m 4 jaar gratis

Kinderen 5 t/m 12 jaar €5,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Het Schip

Hoeveel sterren geef jij Museum Het Schip?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Het Schip te melden