Museum Schokland

Een verlaten eiland in een weids, vlak landschap. Een haven op het droge, waar ooit de Zuiderzee heer en meester was. Op Werelderfgoed Schokland ligt een eeuwenoud verleden klaar om ontdekt te worden. Wandel in de voetsporen van onze voorouders langs bloeiende graslanden en wel 10.000 jaar oude sporen van menselijk leven. Duik in de geschiedenis van onze aarde in het museum. Of ga aan de slag als een echte archeoloog.


Het hele eiland ontdekken?

Begin bij De Gesteentetuin! Begin het bezoek in de Gesteentetuin en verken van daaruit het hele eiland. Verscholen in het Schokkerbos, vind je het bezoekerscentrum. Van daaruit zijn er avontuurlijke rugzakroutes, leuke wandel- en fietsroutes en excursies die je het hele eiland laten zien. In de expositie is van alles te ontdekken over de geschiedenis van stenen en de aarde. En de kijk- en doezolder is een echte aanrader voor kinderen. Zij kunnen trouwens ook buiten hun hart ophalen tussen de miljoenen jaren oude zwerfstenen en het Schokkerbos.


Meteen de geschiedenis induiken? Begin bij Museum Schokland!

Centraal op het voormalige eiland ligt Museum Schokland op terp De Middelbuurt, op een steenworp afstand van De Gesteentetuin. De houten zeewering is al van ver te zien en het karakteristieke kerkje bij het museum is nog altijd een baken in het nieuwe land, dat ooit de drukbevaren Zuiderzee was. De vaste presentatie van het museum neemt je mee in een reis van de ijstijd tot nu. De bijzondere archeologische vondsten maken de geschiedenis tastbaar. Dwalend door de eeuwen komt het verhaal tot leven. Eilandbewoners vertellen over hun thuishaven, die zij uiteindelijk noodgedwongen moesten verlaten. Jonge bezoekers kunnen zelf aan de slag als archeoloog of dijkbouwer.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Schoolvakanties

Maandag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur


Het museum is gesloten tijdens eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen 7,50

Kinderen 6 t/m 11 5,00

Kinderen 0 t/m 5 gratis

Gezinskaart (2 volwassen / 2 kinderen) 22,50

Museumkaart gratis

CJP 5,00

 


0 Recensies over Museum Schokland

Hoeveel sterren geef jij Museum Schokland?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Schokland te melden