Nationaal Monument Kamp Vught

Vanaf 6 mei is er een grote interne verbouwing voor de nieuwe vaste expositie, te openen eind november 2019. Een deel van het hoofdgebouw wordt tijdelijk afgesloten. Middels de audiotour, die begin in het hoofdgebouw, krijgt u toch een goede beeld van de geschiedenis van Kamp Vught. De route gaat verder op het buitenterrein. 


Barak 1B is de laatst overgebleven barak van het voormalige Konzentrationslager Herzogenbusch: uniek oorlogserfgoed en plaats van herinnering. Barak 1B is de plek bij uitstek, waar Nationaal Monument Kamp Vught de gelaagde geschiedenis van deze historisch zo beladen plaats kan tonen.


De expositie bestrijkt vier periodes: het concentratiekamp (1943-1944), het opvangkamp voor Duitse burgerevacués uit het grensgebied (1944-1945) en het interneringskamp voor NSB’ers, al dan niet ten onrechte van collaboratie verdachte Nederlanders en Rijksduitsers (1944-1949). Sinds 1951 is een deel van het kamp in gebruik als woonoord ‘Lunetten’ voor Molukse ex-KNIL-militairen en hun gezinnen. In barak 1B komen de lotgevallen samen van tienduizenden mensen die in de afgelopen zeventig jaar noodgedwongen op deze plaats verbleven. Verhalen over vertwijfeling en hoop, over dromen en idealen. Over bewuste keuzes en het toeval, over trauma’s en taboes.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag 12.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree €7,50 inclusief audiotour


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Nationaal Monument Kamp Vught

Hoeveel sterren geef jij Nationaal Monument Kamp Vught?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Nationaal Monument Kamp Vught te melden