Speelnatuur Le Roy

Langs 14 van de Le Roy-gebieden is een wandelroute uitgezet. Op de informatieborden die bij elk van die gebieden zijn geplaatst is te vinden in welke van de gebieden u zich bevindt. Het ecokathedrale proces zoals Louis le Roy het bedoelde is altijd onderhevig aan de Tijd. Dat geldt ook voor de Le Roy-gebieden. Er zijn gebieden waar de natuur het in de loop van de tijd weer van het menselijke ingrijpen overnam. Dat kan betekenen dat een gebied er nu anders uitziet dan uit de naamgeving af te leiden valt.


In 1985 begon tussen Mast en Kajuit de bouw van het Circuit. Het unieke van dit gebied is dat de kinderen hier actief meewerkten aan het bouwen en uitproberen van speltoestellen. Elk jaar werd iets nieuws bedacht. Zo ontstond een willekeurige ordeloze verzameling palen, touwen, netten en planken bijeengehouden door alle mogelijke verbindingsmaterialen. Daar kwam deels een eind aan door het Attractiebesluit. Onder druk van de wet- en regelgeving zag de toenmalige Beheergroep zich gedwongen een deel van de constructies af te breken. Daarmee verdween een prachtige en avontuurlijke speelple voor de Lewenborgse jeugd. Naast de resten van de oude bouwwerken is er tegenwoordig nog wel een kleine klimmuur, een hangbrug en vanaf 2010 is er met stappalen, trottoirbanden en ander stenig materiaal een parcours aangelegd waar kinnderen worden uitgedaagd om hun behendigheid te testen door van stappaal naar stapsteen te springen zonder de grond te raken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het is elke dag open.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Je hoeft geen entree te betalen
Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Speelnatuur Le Roy

Hoeveel sterren geef jij Speelnatuur Le Roy?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Speelnatuur Le Roy te melden