MergelRijk

(4/5)  1 recensies

Ontdek MergelRijk, wandel op je eigen tempo door het eeuwenoude en unieke grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt zijn bezoekers mee op een avontuurlijke reis, gevisualiseerd door miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Op interactieve en creatieve wijze waarbij beleving centraal staat, deelt MergelRijk zijn verhalen over mergel, dinosaurussen en diverse andere educatieve thema’s omtrent de Limburgse historie. Één van de hoogtepunten is een levensgrote replica uit mergel van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, bekijk de films van o.a. de zandtovenaar, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir in het grottenatelier!
Spelenderwijs leren Speciaal voor kinderen valt er ook een heleboel te beleven! De kinderen ontvangen een boekje met een speurtocht waardoor ze spelenderwijs de grot kunnen ontdekken. Geïnspireerd door de film van de zandtovenaar maken kinderen hun eigen zandtekening en in de fossielengroeve gaan de kinderen op zoek naar schelpen en haaientanden. Een van de hoogtepunten voor kinderen is de ondergrondse jungle van Dino Adventure! De speurtocht eindigt in het grottenatelier waar de kinderen aan de slag kunnen gaan met mergel en hun eigen mergelsouvenir kunnen maken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

15 januari t/m 1 april

Woensdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur


Vanaf 1 april

Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur

 

Bent u daadwerkelijk van plan dit uitje te bezoeken? Controleer dan voor uw bezoek de actuele openingstijden op de officiële website.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €14,50

Kinderen 4 t/m 17 jaar 11,50

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Let op: Tijdens de corona-periode kunnen tickets i.v.m. tijdslot enkel online gekocht worden.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


1 Recensies over MergelRijk

(Pagina 1 van 1)

 

"Leuk en interactief"

Debby   -   24-08-2022

24-08-2022

"Leuk en interactief"

Erg mooie grotten. Als je al binnen komt mag je foto’s maken bij hele mooie muurschilderingen die zorgen dat het net lijkt of je daar echt bent. Het zorgt voor de leukste foto’s. Daarna heb je veel mooie gedeeltes waar ze vertellen over Limburg en het ontstaan van de grotten. Halverwege kunnen de kinderen zoeken naar haaientanden en mooie schelpjes. Het leukste is zelf van mergelsteen iets moois maken. We zijn er een paar uurtjes zoet geweest en vonden het heel leuk en leerzaam!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij MergelRijk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van MergelRijk te melden