Landschap Nuenens Broek

In het voorjaar is het Nuenens Broek misschien wel op zijn mooist. Dan bloeien speenkruid, bosanemoon en pinksterbloem. Maar, ook in de rest van het jaar is dit gebied de moeite waard. Bijvoorbeeld door goudvinken in de winter.


Wandelen tussen de snelgroeiende populieren

Het is een nat gebied, ontstaan door talloze overstromingen van de Dommel. Door steeds weer nieuwe aanvoer van rijk water, is het een voedselrijk gebied geworden. Met snelgroeiende populieren en een rijke onderbegroeiing van hazelaar en kers als resultaat. Vincent van Gogh tekende hier (1883 - 1885) en streekzanger Gerard van Maasakkers bewaart mooie herinneringen aan het Nuenens Broek. Hij schreef er ‘Hee gaode mee’, nog steeds één van zijn bekendste liedjes. Brabants Landschap is ondertussen hard bezig om het gebied nog mooier te maken. Nu nog bestaat het Dommeldal uit een hoop losse gebieden. Samen met Waterschap De Dommel proberen ze die gebieden met elkaar te verbinden door tussenliggende verbindingszones aan te kopen.

 

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Landschap Nuenens Broek

Hoeveel sterren geef jij Landschap Nuenens Broek?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Landschap Nuenens Broek te melden