Landgoed Tongelaar

Dit enorme wandelgebied is een gemoedelijk landschap, bewoond door het gemoedelijkste dier van Brabant, de das. Die zit hier met wel 50 exemplaren. Toch zie je dit schuwe nachtdier maar zelden. Zijn sporen zijn voor de oplettende natuurliefhebber wél overal te ontdekken: vaste wissels (paden uitgesleten door dieren), mestputjes, graafsporen en haren aan het prikkeldraad. Het beheer op Landgoed Tongelaar staat grotendeels in dienst van dit dier. Op akkers vindt biologische teelt plaats - geen gif dus! - en grasland wordt bemest met ruige stalmest. Dat levert regenwormen op, zijn lievelingskostje. Omdat deze alleseter ook een zoetekauw is, zijn de vele houtwallen druk onderplant met besdragende heesters.


Kasteel Tongelaar

Het kasteel en de tegenover gelegen boerderij 'De Benedenhof' zijn vanaf 2016 in gebruik bij de Smaakmakers Mill. Op de begane grond is een informatiepunt van Brabants Landschap. Hier krijgen bezoekers een kijkje in het leven van de das en is informatie verkrijgbaar over de natuur in de omgeving van het landgoed.

 

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Landgoed Tongelaar

Hoeveel sterren geef jij Landgoed Tongelaar?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Landgoed Tongelaar te melden