Natuurmuseum Bruinenberg

In 1951 richtte de heer A. Bruinenberg, opmaker van vee uit Dokkum, samen met de heer J. Hoekstra, bruggenwachter uit Raard, het museum op in de vorm van vereniging Natuer en Gea. Familie Bruinenberg had al een lange geschiedenis van opvang van vogels in de keuken. Hij was altijd al actief geweest in natuureducatie voor de jeugd. Zo organiseerde hij “De Spotvogels” , een club voor natuur liefhebbende kinderen en was hij mede oprichter van de lokale vogelwacht.

 

Na eerst een tijdje in een oude soepkokerij in Dokkum te hebben gezeten, heeft het museum een aantal jaren op de Kereweer zijn deuren open gehad. In 1985 kreeg het museum een nieuwe plek aan de Kleine Oostertrstraat in een oude schoolgebouw. Ondanks een lange succesvolle periode moest het museum in 2012 een ander onderkomen zoeken. Na meer dan 60 jaar in Dokkum te hebben gezeten, heeft het museum een nieuw onderkomen gevonden op deze locatie.

 

Het museum haalt veel inspiratie uit de directe omgeving. Met de unieke gebieden het Lauwersmeer gebied, de Wouden en het Wad naast de deur, is daar dan ook geen gebrek aan. Het doel is om op een leuke manier respect bij te brengen voor de natuur. De sleutelwoorden van het museum zijn dan ook: Actief, Leerzaam en Gezellig.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Vrijdag 14:30 tot 19:00 uur

Zaterdag en zondag 10:00 tot 18:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree €5,-

 


0 Recensies over Natuurmuseum Bruinenberg

Hoeveel sterren geef jij Natuurmuseum Bruinenberg?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Natuurmuseum Bruinenberg te melden