Groninger Museum

(2/5)  3 recensies

Het Groninger Museum bestaat meer dan honderd jaar en heeft in die tijd een zeer omvangrijke en gevarieerde collectie opgebouwd. Een belangrijk deel van de collectie hangt samen met de geschiedenis en cultuur van de stad en provincie Groningen. Dit betreft onder andere een groot aantal archeologische vondsten, portretschilderijen van vooraanstaande Groningers uit afgelopen eeuwen, en mooie voorbeelden van regionale kunstnijverheid, zoals Gronings zilver. Er is in Noord-Nederland ook veel Aziatische keramiek bewaard gebleven die vanaf de zeventiende eeuw werd geïmporteerd. De collectie die het Groninger Museum daarvan heeft opgebouwd behoort tot de belangrijkste in Nederland.

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur

 


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €15,-

Tot en met 18 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


3 Recensies over Groninger Museum

(Pagina 1 van 1)

 

"Verrassend"

Frans   -   11-10-2019

11-10-2019

Trust Score:

Reageer op deze review

"Verrassend"

Niet alleen het gebouw is prachtig, ook enkele tentoonstellingen waren bijzondere. O.a de collectie "présence" vind ik echt bijzonder. Maar ook de schilderijen van de Ploeg spreken mij zeer aan. We zijn laatst ook in het van Anne museum in Eindhoven geweest, maar geef mij maar het Groninger museum.

Lees verder  


E. Hendriks   -   07-03-2014

07-03-2014

Trust Score:

Reageer op deze review

Natural Beauty redde ons bezoek aan het Groninger Museum. Voor het overige is het niet veel meer dan een bijzonder gebouw. Waarom hangt Jaime Hayon eigenlijk in een museum, als het zo verdacht veel op spulletjes van de IKEA lijkt? Daar mag je tenminste nog op de stoelen zitten. Verder veel personeel dat ofwel met zichzelf bezig is ofwel iets te ijverig ons op de vingers moest tikken; leuk zo'n museum waar niks mag! Een nieuwe visie op het Groninger museum is geen overbodige luxe.

Lees verder  


A Bak   -   24-10-2013

24-10-2013

Trust Score:

Reageer op deze review

Zeer teleurstellend. Het gebouw voelt naar aan, de collectie is weinig divers en het is onduidelijk waar welke collectie te zien is. We hadden spijt dat we zijn geweest.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Groninger Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

David Bowie in het Groninger Museum

David Bowie in het Groninger Museum

Na het overlijden van David Bowie is de tentoonstelling van het Groninger Museum in eens wel heel actueel. Massaal bezoeken mensen het museum als eerbetoon aan David Bowie.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Groninger Museum te melden