Museum Smedekinck

Bij Museum Smedekinck in Zelhem is te zien hoe de bewoners van het Achterhoekse platteland vroeger leefden en werkten. Het museum is gevestigd in een eeuwenoude, gerestaureerde boerderij met bijgebouwen, een prachtige kruidentuin met waterput, een bongerd met oude fruitrassen en een akker met oude landbouwgewassen.

 

In de boerderij waant de bezoeker zich algauw in een lang vervlogen tijd, zo rond het begin en de eerste helft van de vorige eeuw. Ook in de als expositieruimte ingerichte Stal vallen vooral de herinneringen aan die tijd op, maar vindt men daarnaast onder meer een presentatie over 1200 jaar Zelhem, een unieke collectie bodemvondsten en wisselende exposities.

 

In de grote Schure hebben diverse oude werkplaats- en winkelinrichtingen een plaats gevonden en is een expositie over WO 11 ingericht. Op het erf staat een replica van het kerkje dat de missionaris Ludger rond het jaar 800 in Zelhem stichtte. In het kerkje is o.a. een expositie over Ludger te zien.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April tot november

Dinsdag t/m zondag van 13:30 tot 17:00 uur

 

November tot april

Zondag van 13:30 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen tot 12 jaar gratis

Vanaf 12 jaar €5,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Smedekinck

Hoeveel sterren geef jij Museum Smedekinck?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Smedekinck te melden