Stadskasteel Zaltbommel

Museum Stadskasteel Zaltbommel is een monumentaal pand in de binnenstad van Zaltbommel. Het huis staat bekend als het Maarten van Rossemhuis, vernoemd naar de bouwer van het stadskasteeltje, de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossem (ca.1490 – 1555). Het huis is omstreeks 1535 gebouwd.


Op de begane grond van het museum maak je kennis met de rijke 16e-eeuwse geschiedenis van de Bommelerwaard. Je ontmoet Maarten van Rossem, bouwer van het Stadskasteel, de heldhaftige Dirk van Haeften, bisschop Masius, koopman Elias Trip en het “pronte wief”. Het imposante schilderij “de blokkade” uit 1574 is een voorstelling van de Bommelerwaard in de tijd van de Tachtigjarige oorlog. Wat op dit schilderij te zien is, wordt uitgelegd aan de hand van het dagboek van Gaspargus de l’Arge.


Op de eerste verdieping vind je meubels en koperwerken in Jugendstil stijl, vervaardigd in de Zaltbommelse werkplaats ‘Onder den Sint Maarten’ geleid door meneer Johan Adam Pool. Hier vind je ook de eerste en enige permanente expositie in Nederland over het leven en werk van Fiep Westendorp. De beroemde illustratrice van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en vele andere creaties is geboren en opgegroeid in Zaltbommel. Het is een expositie voor jong en oud, waar o.a. haar werkkamer te zien is.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €7,50 p.p.

Kinderen 4 t/m 15 jaar €3,50 p.p.

Kinderen t/m 3 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Stadskasteel Zaltbommel

Hoeveel sterren geef jij Stadskasteel Zaltbommel?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Stadskasteel Zaltbommel te melden