Vredespaleis

Ze heten u graag welkom in het Visitors Centre van het Vredespaleis. Een eigentijdse tentoonstelling en een indrukwekkende film geven u in 30 tot 45 minuten een introductie op de totstandkoming van het Vredespaleis en de gerechtelijke instellingen die hier gevestigd zijn. De informatie is beschikbaar via een audiotour in tien talen, namelijk Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Chinees, Russisch, Arabisch, Italiaans en Portugees. Ook is er een audiotour speciaal voor kinderen. Voor de audiotour kunt u gebruik maken van uw eigen mobiele telefoon. De audiotour is niet verplicht voor rondleidingen maar word wel aangeraden.




Op dit moment worden er drie verschillende soorten rondleidingen aangeboden: RondOm het Paleis, In het het Paleis en een tuinrondleiding.


Rondleiding Paleis

Na een rondgang in het Visitors Centre zult u nieuwsgierig geworden zijn naar wat zich achter de imposante façade van het Vredespaleis bevindt. De deuren van het Vredespaleis openen zich een aantal dagen per jaar voor het publiek. Een gids vertelt u over het gebouw, de instellingen die er gehuisvest zijn en de kunstwerken waarmee het paleis is aangekleed. Tijdens uw rondgang doet u de Grote Rechtszaal, de Kleine Rechtszaal en de Japanse Zaal aan, zo krijgt u een impressie van de mooiste ruimtes in het gebouw. De paleisronde is niet geschikt voor jonge kinderen. Deze bijzondere paleisbezoeken worden aangeboden in het Nederlands en Engels. Een groep bestaat uit maximaal 20 personen. 


RondOm het Paleis

Ze bieden u tevens de mogelijkheid om het terrein te verkennen. Tijdens een wandeling door de historische tuinen rondom het Vredespaleis krijgt u een goed beeld van de verschillende gebouwen op het terrein, hun bijzondere architectuur en de manier waarop ze met elkaar en de tuin samenhangen. Kunstwerken vertellen iets over de waarde van wat er in en om het Vredespaleis plaatsvindt. Deze wandeling rondom het Vredespaleis biedt u een bijzonder en verrassend perspectief! Boek voor deze rondleiding ‘RondOm Paleis’.  Voordat uw rondleiding van start gaat, luistert u ter introductie hierop naar een audiotour in het Visitors Centre. Deze rondleiding vindt plaats rondom het paleis, het zelf paleis wordt niet bezocht, De wandeling duurt 50 tot 60 minuten het bezoek aan het Visitors Centre duurt 30 à 40 minuten. De tuinen zijn niet begaanbaar voor rolstoelen of scootmobielen.


Tuinrondleiding

U kunt onder begeleiding van de tuinman de bijzondere historische tuin van het Vredespaleis bekijken. De wandeling voert u via de vijver en het rosarium naar de kweekkassen en wintertuin achter op het terrein. De tuinman vertelt u over de bijzondere bomen en planten, het werken in de tuin, de geschiedenis van het voormalige landgoed Zorgvliet en de ideeën achter het tuinontwerp.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het Visitors Centre van het Vredespaleis geopend vrijdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Bezoek Visitors Centre is gratis


Rondleiding Paleis:

Vanaf 8 jaar €15,00 p.p.

Kinderen t/m 7 jaar gratis


Rondleiding Rondom Paleis:

Vanaf 9 jaar €12,50 p.p.

Kinderen t/m 8 jaar gratis


Tuinrondleiding

Vanaf 9 jaar €9,00 p.p.

Kinderen t/m 8 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Vredespaleis

Hoeveel sterren geef jij Vredespaleis?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

23 Tips voor een dagje uit in Den Haag

23 Tips voor een dagje uit in Den Haag

O, o Den Haag…. Mooie stad, achter de duinen… Ik zou met niemand willen ruilen… Enfin, Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland en telt ruim 520.000 inwoners. Na Amsterdam en Rotterdam is Den Haag de derde grootste stad van Nederland.

Lees verder...

 

Meer artikelen





Klik hier om onjuiste gegevens van Vredespaleis te melden