Museum Willet-Holthuysen

Dit dubbele herenhuis aan de Herengracht 604 werd tegen het einde van de Amsterdamse Gouden Eeuw, in 1687 gebouwd. Verschillende families hebben hier gewoond. Om in een dergelijk pand te leven aan één van de deftigste grachten van de stad, moest je zeer welgesteld zijn. En dat waren Abraham Willet en zijn rijke echtgenote Sandrina Louisa Geertruyda Holthuysen. Zij woonden hier tussen 1861 en 1895. Hun leven staat centraal in het museum.

 

Na het overlijden van Louisa op 30 januari 1895 liet zij dit huis, de kostbare inboedel en de omvangrijke kunstcollectie van haar man na aan de gemeente Amsterdam. Een jaar later gingen de deuren van dit pand alweer open en werd de laatste wens van mevrouw ingewilligd: het openstellen van haar geliefde huis als museum dat naar haar en haar echtgenoot zou worden vernoemd.

 

Het grachtenhuis is het hele jaar open, met de prachtige 18de- en 19de-eeuwse stijlkamers. De indrukwekkende balzaal, de tuinkamer en de eetkamer laten zien hoe rijk het echtpaar Willet-Holthuysen was. De keuken en bijkeuken in het souterrain geven een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van het personeel. Aan de achterzijde van het bijzondere dubbele grachtenhuis bevindt zich een symmetrische Franse stijltuin.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10.00 tot 17.00 uur

Weekend en feestdagen 11.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €10,-

Studenten €7,50

Kinderen 0 t/m 17 jaar gratis

Museumkaart gratis

 


0 Recensies over Museum Willet-Holthuysen

Hoeveel sterren geef jij Museum Willet-Holthuysen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Willet-Holthuysen te melden