Nationaal Onderduikmuseum

Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt over het leven van een gemeenschap in ongewone tijden: de Tweede Wereldoorlog. Het geeft een beeld van het dagelijks leven van burgers in de bezettingsjaren 1940-1945. De gemeente Aalten telde destijds relatief het hoogste aantal onderduikers van Nederland. In het museum zijn de verhalen van mensen in oorlogstijd interactief te ervaren.

 

Beleef mee hoe het dagelijks leven voor hen totaal veranderde en voor welke keuzes mensen werden gesteld. Bemerk dat er bij ‘goed of fout’ veel nuances mogelijk zijn. Ervaar hoe moeilijk het is om stroom op te wekken en hoe benauwd het was in de onderduikruimte. Ga op zoek naar de verhalen van mensen die de oorlog zelf hebben beleefd en verbind deze met de actualiteit.

 

De meest intense ervaring beleef je in de escape room: Stel je voor: Je land is bezet. Overal zie je soldaten van een ander land. Elke dag hoor je over mensen die doodgemaakt zijn door deze soldaten. Gewone mensen als jijzelf. En nu ben jij aan de beurt. Wanneer je deze escape room binnentreedt heb je aan de deur met je vrijheid betaald.

 

Wat je hier zal tegenkomen zijn de vraagstukken en de dilemma’s die iedereen zal tegenkomen wanneer hij of zij moet vluchten. Als je kiest om te vluchten uit jouw wereld moet je afstand doen van wat je kent en weet. Je zult alles op alles moet zetten om staande te houden in je nieuwe situatie. Het komt er nu op aan dat je inzicht hebt in je nieuwe situatie. Een scherp zicht hebt zodat je tekens kan herkennen, besluiten durft te nemen en afstand neemt van wat je tot op heden wist.

 

Krijg je het voor elkaar om onder de radar te duiken, onzichtbaar te worden, onhoorbaar te worden voor de vijand?

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag 10:00 tot 17:00 uur

Zondag 13:00 tot 17:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,-

13 t/m 18 jaar €5,-

Studentenpas €5,-

Kinderen 4 t/m 12 jaar €4,-

Leden en veteranen gratis

Museumkaart gratis

 


0 Recensies over Nationaal Onderduikmuseum

Hoeveel sterren geef jij Nationaal Onderduikmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Nationaal Onderduikmuseum te melden