Museum Wierdenland

Museum Wierdenland is een boeiende culturele instelling gelegen in de stad Ezinge, in de provincie Groningen, Nederland. Het museum richt zich op het behoud, de promotie en het onderzoek van de rijke geschiedenis en archeologie van de wierden in de regio. Een "wierde" is een door mensen gemaakte heuvel, vaak opgebouwd uit aarde en overblijfselen van oude nederzettingen, en ze zijn typerend voor het Nederlandse kustgebied.


Pioniers


Het belangrijkste doel van Museum Wierdenland is om bezoekers een dieper inzicht te geven in het leven van de vroege bewoners van dit gebied en de manier waarop ze omgingen met de uitdagingen van het waterrijke landschap. Het museum biedt een boeiende tentoonstelling met archeologische vondsten, artefacten en informatie over de geschiedenis en de ontwikkeling van de wierden. Je kunt er meer te weten komen over hoe mensen in het verleden deze kunstmatige heuvels hebben gebouwd en bewoond.


Daarnaast organiseert het museum regelmatig educatieve programma's, lezingen en evenementen om de kennis en het bewustzijn van de geschiedenis en het erfgoed van de wierden te vergroten. Dit maakt het museum niet alleen aantrekkelijk voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in archeologie en geschiedenis, maar ook voor gezinnen en scholen die op zoek zijn naar leerzame ervaringen.


Museum Wierdenland biedt bezoekers de kans om een stap terug in de tijd te zetten en de fascinerende geschiedenis van de wierden en de mensen die ze hebben bewoond, te ontdekken. Het is een waardevolle culturele en educatieve bron in de regio Groningen en een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis en archeologie.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April t/m oktober

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


November t/m maart

Dinsdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

T/m 5 jaar gratis

T/m 18 jaar €2,50

Vanaf 19 jaar €6,00

Studenten €2,50

CJP €2,50

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Wierdenland

Hoeveel sterren geef jij Museum Wierdenland?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Wierdenland te melden