Watersnoodmuseum

Het Watersnoodmuseum geeft een beeld van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het museum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk bij Ouwerkerk. Het sluiten vond plaats op 6 november 1953. De caissons die hiervoor zijn gebruikt waren afkomstig uit Engeland en oorspronkelijk bestemd voor een landing van de geallieerden bij Oostende in België, die nooit is gerealiseerd.

 

De caissons zijn eigendom van het Waterschap Scheldestromen en in erfpacht bij de Stichting Nationaal Monument Watersnood 1953, die het museum exploiteert. Caissons zijn eigenlijk betonnen drijfdokken/boten. Deze zogenaamde Phoenix-caissons zijn 60 meter lang, 20 meter breed en 20 meter hoog. Na op hun plaats te zijn gebracht, werden ze gevuld met zand, zodoende lopen de bezoekers nu in het museum over dertien meter zand.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

1 april tot 1 november

Maandag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur  

1 november tot 1 april

Dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €9,50

CJP pas €5,-

Kinderen 5 tot 12 jaar €4,50

Museumkaarthouders gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Watersnoodmuseum

Hoeveel sterren geef jij Watersnoodmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Watersnoodmuseum te melden