Tassenmuseum Amsterdam

Helaas Tassenmuseum Amsterdam is gesloten. Maar gelukkig zijn er nog andere soortgelijke uitjes te vinden in Amsterdam en omgeving. Hieronder vind je een overzicht van de leukste uitjes in Amsterdam.


Bekijk ook:


Een Huis vol verhalen aan de Herengracht. Het Tassenmuseum Amsterdam heeft een indrukwekkende collectie die bestaat uit meer dan 5000 tassen. Iedere tas vertelt zijn eigen verhaal over mode, vormgeving, ambacht en technieken van de 16de tot en met de 21ste eeuw. Als je kijkt naar de geschiedenis van de tas, dan zie je dat de ontwikkeling van de tas is beïnvloed door trends in kunst, de mode en de maatschappij. In het Tassenmuseum ga je op ontdekkingstocht door deze geschiedenis. 


Historisch grachtenpand

Het Tassenmuseum is gevestigd in een voormalige burgemeesterswoning uit de 17de eeuw en is onderdeel van de UNESCO Werelderfgoed grachtengordel Amsterdam. Weinig grachtenpanden zijn zo goed bewaard gebleven. Vooral het trappenhuis spreekt tot de verbeelding en in de authentieke Stijlkamers wanen gasten zich even in de Gouden Eeuw. Sinds het museum in 2007 de deuren opende aan de Herengracht in Amsterdam trekt het met haar wereldberoemde vaste collectie en variërend en inspirerend programma jaarlijks zo’n 70.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. 


Stijlvolle High Tea of lunch

Op de bel-etage van het museum vind je twee prachtige Stijlkamers met historische plafondschilderingen uit de 17de en 18de eeuw. Hier kun je genieten van een feestelijke High Tea of bijzondere lunch met uitzicht op de Herengracht. In de Serre serveren we heerlijke koffie en thee, petit fours, diverse taarten en een à la carte lunch.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €13,-

Groep vanaf 10 personen €11,50

Scholieren 13 t/m 18 jaar en CJP €8,-

Kinderen 7 t/m 12 jaar €4,-

Student €10,-

 


0 Recensies over Tassenmuseum Amsterdam

Hoeveel sterren geef jij Tassenmuseum Amsterdam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Tassenmuseum Amsterdam te melden