Beeld & Geluid Hilversum

(5/5)  2 recensies

Dagje uit Beeld & Geluid Hilversum

Beeld & Geluid is dé plek waar alle vormen van media samenkomen. Het kleurrijke Mediamuseum, uitgebreide archief, online platforms en diverse locaties bieden een unieke en rijke ervaring. Hier vind je een indrukwekkende verzameling van Nederlands media-erfgoed in verschillende vormen en formaten.


Het Archief

In het immense archief van Beeld & Geluid worden alle vormen van media zorgvuldig bewaard. Deze collectie omvat radio- en televisieprogramma’s, videogames, muziek, podcasts, politieke prenten en foto's. Het is een schatkamer van historische en hedendaagse media, waar je kunt duiken in de rijke geschiedenis en evolutie van de Nederlandse media.


Neem een kijkje bij de verschillende tentoonstellingen


Levend Media-erfgoed

Beeld & Geluid zet zich in om het media-erfgoed levend te houden. Ze laten zien hoe je media kunt gebruiken om je eigen verhaal te vertellen en tonen de diepgaande invloed van media op zowel persoonlijk als maatschappelijk vlak. De tentoonstellingen en activiteiten laten bezoekers ontdekken hoe media hun dagelijks leven beïnvloeden en hoe ze zelf actief kunnen bijdragen aan de mediawereld.


bezoek de verschillende tentoonstellingen bij Beeld & Geluid Hilversum


Interactieve Ervaringen

Het interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid biedt bezoekers een hands-on ervaring. Hier kun je zelf ervaren hoe verschillende media werken en hoe ze worden geproduceerd. Daarnaast organiseren ze workshops voor scholieren die hen leren over de gevaren van fake news en hoe ze kritisch kunnen omgaan met informatie. De onderzoeken naar AI-toepassingen in de media zorgen ervoor dat vernieuwende inzichten en technieken gedeeld kunnen worden met het publiek.

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €19,50

8 t/m 17 jaar €12,50

CJP, student €9,50

0 t/m 7 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


2 Recensies over Beeld & Geluid Hilversum

Aanrader! tip: combineer met Hillywood tour

Wouter   -   30-10-2023

30-10-2023

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Aanrader! tip: combineer met Hillywood tour

Wat hebben wij genoten van ons dagje in het Beeld & Geluid museum. Alvorens de tour hebben we eerst nog de Hillywood tour gedaan. Hierbij krijg je in een soort van treintje een rondleiding door het mediapark. Zelf tot in sommige studios. We hebben op de echte Voice stoelen mogen zitten en nog andere bijzondere dingen gezien. Ook het museum was een enorme beleving en de kinderen waren er niet weg te slaan. Erg bijzonder hoe ze met computers de hele beleving interactief hebben gemaakt. Het hele museum is als het ware een computergame. Daarmee is het denk ik wel minder geschikt voor oudere mensen maar dit weet ik niet uit eigen ervaring.

Lees Verder  


Geweldig museum

Debby   -   23-10-2023

23-10-2023

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Geweldig museum

We hebben daar een paar uur rondgelopen en nog hadden we tijd tekort. Het interactieve gedeelte waar je met je eigen foto overal in kan loggen werkt heel goed en maakt dat je overal graag wil kijken. Dit is zeker nog een museum waar we nog eens heen zullen gaan.

Lees Verder  


Hoeveel sterren geef jij Beeld & Geluid Hilversum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Of schrijf een review

Algemene informatie

 

Beeld & Geluid Hilversum

Media Parkboulevard 1
1217WE Hilversum
Provincie Noord-Holland

035 677 5555





Klik hier om onjuiste gegevens van Beeld & Geluid Hilversum te melden