Fries Museum

(2.2/5)  6 recensies

Het Fries Museum is een intrigerende culturele bestemming gevestigd in het hart van Leeuwarden, de bruisende hoofdstad van de provincie Friesland in Nederland. Met zijn missie om de rijke kunst, cultuur en geschiedenis van Friesland te behouden en te presenteren, vervult het museum een cruciale rol in het bewaren van het culturele erfgoed van de regio.


Het museum herbergt een diverse en uitgebreide collectie die een breed scala aan aspecten van Friesland weerspiegelt. Van archeologische vondsten en kunstwerken tot historische objecten en textiel, de collectie biedt een diepgaand inzicht in de geschiedenis en de identiteit van de provincie. Bovendien organiseert het Fries Museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die verschillende thema's en perioden uitlichten, en zo bezoekers de kans geven om dieper in de cultuur en geschiedenis van Friesland te duiken.


Samen schilderijen bekijken aan de muur


Een opvallende toevoeging aan het museum is het Fries Verzet Museum, dat de verhalen en daden van moed tijdens het verzet in Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht. Dit museum werpt een licht op het heldhaftige verzet van mensen tegen de bezetting en brengt eerbetoon aan hun opofferingen.


Naast zijn rijke collecties en tentoonstellingen speelde het Fries Museum een centrale rol in Leeuwarden's erkenning als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het museum organiseerde diverse evenementen en activiteiten die bijdroegen aan het vieren en delen van de Friese cultuur, kunst en tradities.


Het Fries Museum is niet alleen een plek voor bewondering, maar ook voor participatie. Het biedt educatieve programma's, workshops en evenementen die gericht zijn op het betrekken van bezoekers van alle leeftijden. Of je nu een lokale inwoner bent die de geschiedenis van je regio wil ontdekken, of een bezoeker die nieuwsgierig is naar de unieke cultuur van Friesland, het Fries Museum biedt een boeiende en verrijkende ervaring.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €15,00

Kinderen t/m 17 jaar gratis

Studenten, docenten en CJP €7,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


6 Recensies over Fries Museum

(Pagina 1 van 1)

 

Bert   -   12-09-2014

12-09-2014

Reageer op deze review

Zonde van zo'n mooi gebouw! Heeft weinig meer met een museum te maken, eerder een verzameling exposities, en dan nog zonder visie ook. Gebruik van onleesbare lettertypes, onsamenhangend, uitleg van schilderijen op de muur tegenover je, dus met de rug naar het schilderij de bijbehorende tekst lezen. Jammer.

Lees verder  


a.g. de geus h.bosma   -   14-07-2014

14-07-2014

Reageer op deze review

Activerende aanpak om de Friese geschiedenis te leren kennen, zo moet een regionaal museum in deze tijd ingericht zijn... een boppeslach!!


marianne   -   02-02-2014

02-02-2014

Reageer op deze review

Het nieuwe gebouw is ruim maar de collectie valt tegen. Erg onduidelijk en weinig uitleg. En als er wel wat bij staat moet je bukken om de bordjes te lezen. Weinig stukken uit de geschiedenis. Sommige stukken hangen te hoog om te zien of zijn gepropt tussen andere stukken. Jammer geen succes.

Lees verder  


Onno Alink   -   21-11-2013

21-11-2013

Reageer op deze review

Het lijkt alsof het bij het Fries Museum alleen om de architect gaat en niet om het gebodene. De presentatie hiervan is onsamenhangend en slecht: bij de meeste kunstobjecten staat niet eens wat het is en door wie het gemaakt is. In de Mata Hari zaal geen duidelijke uitleg over de persoon was en betekenis van dit fenomeen. Iemand die echt om kunst en geschiedenis geeft jaag je zo de tent uit. Ik kan dit museum aan niemand aanraden!

Lees verder  


F.Roosenstein   -   05-10-2013

05-10-2013

Reageer op deze review

Zwaar tegengevallen, geen duidelijke presentatie van het eigene waar ze zelf zo aan zeggen te hechten. Eerder fragmentarisch en onsamenhangend samengesteld Thuisgekomen weet ik niet wat ik precies heb gezien.

Lees verder  


Rob Sluiter   -   28-09-2013

28-09-2013

Reageer op deze review

Is me zeer tegengevallen. De Hindelooperkamer heeft totaal niet meer die glans van op de oude locatie en wat een verschrikkelijk bloederig gedoe van die Duitse kunstenaar, bloederige darmen en bloedplassen op de grond.. wat een verprutsing van geld en je zal er met je jonge kind zijn,..die slaapt niet meer,.. Toen ik binnenkwam was het alsof ik in een koelkast binnenstapte wat een kale, kille kak! Cijfer: 2

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Fries Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Fries Museum te melden