Bezoekerscentrum De Dageraad

Achter de golvende gevel van het beroemde volkswoningbouwcomplex De Dageraad, vind je informatie over de kunst en architectuur van de Amsterdamse School. Begin vorige eeuw ontwierp H.P. Berlage het inmiddels beroemde Plan Zuid. Hij introduceerde daarmee een nieuwe wijze van stadsplanning, waarin ruimte was voor brede straten, sfeervolle pleinen en groene plantsoenen. De kenmerkende architectuur van vele Amsterdamse School kunstenaars siert er nog altijd het stratenplan. De expressionistische gevels en prachtige ornamenten zijn door de hele buurt herkenbaar.


Woningbouwcomplex De Dageraad is de Amsterdamse School in haar puurste vorm. Architecten Michel de Klerk en Piet Kramer kregen de opdracht om alle facetten van het straatbeeld te ontwerpen. Behalve de straatgevels ontwierpen zij ook de achtergevels en woningplattegronden. Dit leidde tot een vorm van totaalkunst waarin schoonheid centraal stond.


In het bezoekerscentrum vind je naast informatie over Plan Zuid alles over de geschiedenis van dit expressionistische wooncomplex en haar architecten. De tentoonstelling 100 jaar Dageraad en de documentaire Wonen in Schoonheid nemen je mee langs de hoogtepunten van een bewogen tijdperk.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree Bezoekerscentrum gratis

Rondleiding €7,50

Student/CJP €5,00

Documentaire 'Wonen in Schoonheid' €2,50

 


0 Recensies over Bezoekerscentrum De Dageraad

Hoeveel sterren geef jij Bezoekerscentrum De Dageraad?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Bezoekerscentrum De Dageraad te melden